Fejlődik az SZNVE Pólósuli: a lányok már bajnokságban is indulnak!

Az egyre népszerűbb SZNVE Pólósuli holnap új szintre lép, ugyanis a legfiatalabb lányok tétmérkőzéseken szerepelnek. A 2009/2010-es korosztály THG bajnokságát Szentesen kezdik Ráski Lilla tanítványai.

Februárban indult útjára az SZNVE Pólósuli, és egyre népszerűbb a sportágat kereső szegedi lányok körében. Nem véletlenül gyarapszik a létszám: a gyerekek kétszeres olimpiai bajnok vezetőedzőnk, Varga Tamás; OB I-es játékosaink (Bicskei Réka, Ráski Lilla, Miklós Réka) és rutinos úszóoktatóink (Kiss Boglárka, Farkas Kinga) irányításával tanulják a vízilabda alapjait.

Az említett trénerek közül mindenki izgatott a projekt sikere miatt, de Ráski Lilla most különösen, hiszen irányításával új szintre lép az SZNVE Pólósuli. Tanítványai, vagyis a 2009/2010-es korosztály játékosai  a tehetséggondozás miatt THG Bajnokság néven emlegetett sorozatban indulnak. Holnap lesz az első bevetés: szombaton Szentesen kezdjük a pontvadászatot, az Eger és a KSI ellen. A gyerek csapatból is beszállnak, így Miklós Réka tanítványai is lehetőséget kapnak a bizonyításra.

– Egerben három szezonon át a Baby Bajnokságban edzősködtem, de ott vegyes csapattal és rutinosabb játékosokkal indultunk, így ez a feladat új és izgalmas kihívás nekem is – kezdte a beszélgetést Ráski Lilla. – Nagyon várom az első meccseket, ahogy a gyerekek is. Nyilván izgulnak, de lelkesek is, az egyiküknek például az volt az első kérdése, amikor szóltunk a lehetőségről, hogy a meccseket közvetíti-e majd a tévé – árulta el mosolyogva a tréner.

Ebben a korosztályban kicsit mások a szabályok, például negyedenként nullázódnak a gólok, így a játékrészekben aratott részsikerekből áll össze a végeredmény. A gyerekeknek és az edzőnek is mély víz lesz a bajnokság, de OB I-es csapatunk kapitánya szerint remek lehetőség előtt állnak. 

– Sűrűbb az edzésprogram, több az információ, sok új dolgot tanulnak most a gyerekek, ez pedig a javukra válik. Arról nem is beszélve, hogy mecshelyzetben még gyorsabban javulhat a labdabiztosságuk – hangsúlyozta az edző.

Élvonalbeli együttesünk legrutinosabb játékosa nagyon élvezi a munkát, szakmai és emberi szempontból is azt kapta, amire vágyott.

– Imádok a lányokkal dolgozni. Mindenre figyelnek és remek társaságot alkotnak. Összetartó közösséggé kovácsolódtak, így öröm velük minden edzés – dicsérte tanítványait Ráski Lilla.

Továbbra is várjuk a sportág iránt érdeklődő 8-13 éves lányok jelentkezését! A tréningeket az új Tiszavirág Sportuszodában tartjuk. Jelentkezni Varga Tamás vezetőedzőnél és az egyesület központi e-mail címén lehet az alábbi elérhetőségeken:

+36 70 333 01 06
vargatamas1975@gmail.com
sznve@sznve.hu

Az SZNVE Pólósuli oldalán minden információt megtaláltok, kattintsatok ide!

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Ötödik helyen végzett utánpótlásunk a Rüll Csaba Emléktornán

A Szegedi Női Vízilabda Egyesület serdülő csapata a tavalyi ezüstérmes debütálás után ismét részt vett az egri Rüll Csaba Emléktornán, ahol ezúttal ötödik helyen végeztek a lányok.

Izgatottak vagyunk, hiszen a szeptemberrel nemcsak az iskolakezdés jött el, hanem a meccsek ideje is – még ha csak egyelőre felkészülési találkozókról van is szó. Az első derbiket serdülő együttesünk vívta az új szezonban, Lakó Gábor tanítványai ezúttal is részt vettek a Rüll Csaba Emléktornán.

Az egri felkészülési viadalon a tavalyi debütáláson ezüstérmesek lettünk, ezúttal az ötödik helyet szereztük meg. A csoportkör sajnos nem a tervek szerint alakult, hiszen a a Polo SC-től 16–13-ra, az Eger “A” csapatától pedig 8–6-as kaptunk ki. Ezután jöhetett a házigazda “B” együttese elleni helyosztó, itt 19–5-ös győzelmet arattunk.

– Az első meccsen még nem rázódtunk az új szezonba, a második találkozó az újabb vereség ellenére is biztatóbb volt. Lett volna esély szebb eredményre, sajnos nem jött össze, de a torna tökéletesen szolgálta a célját, a felkészülés fontos állomása volt – kezdte értékelését Lakó Gábor, az SZNVE serdülő csapatának edzője.

A szakember elárulta: a torna végén nem utazott haza a szegedi csapat, az Eger ellen ugyanis még egy edzőmeccset vívtak a lányok.

– Hasznos hétvége volt, rámutatott a gyenge pontokra. Vezettünk is a csoportmeccseken, de a végjátékok nem sikerültek. A bajnokság kezdetéig van idő javítani ezen. Lehet még ebből jó szezon, hiszen a tornáig remek volt a felkészülési munka, megvannak az alapok – véli a tréner.

A serdülő bajnokság szeptember 19-én veszi kezdetét, addig még sokat dolgoznak a szegedi lányok. Az előző szezont 11. helyen zárták, most pedig előre szeretnének lépni.

– Reális célkitűzés a középmezőnybe várni a csapatot, így néhány pozíciót javítani szeretnénk a legutóbbi bajnoki eredményen – hangsúlyozta Lakó Gábor.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Technikai és taktikai tudásukat a serdülő bajnokságban is bizonyították reménységeink

A leány serdülő országos bajnokság 11. helyén végzett az SZNVE, miután korosztályos csapatunk szombaton kétszer is rendkívül simán legyőzte a Győr együttesét. A szegedi lányok mestere, Lakó Gábor értékelte a szezont.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy gyermek és serdülő bajnokságban is a Székesfehérvár, a Kecskemét és a Csongrád ellen szerepeltünk az alsóházi középszakasz “B” jelű kvartettjében, méghozzá hibátlan mérleggel. Előbbi korosztályban azóta már véget is érte az idény – az SZNVE 12. helyen végzett –, szombaton pedig a serdülők szezonja is lezárult.

A serdülők pontvadászatában az első középszakaszt 127 lőtt góllal zárta a Szeged, így nagy adag önbizalommal vághatott neki a második körnek, amelyet harmadikként zártak reménységeink. Csak az Eger és a POLO SC előzte meg az SZNVE-t, a hevesi riválist ráadásul sikerült egyszer legyőzni, a csoportgyőztes fővárosiak ellen pedig mindkét találkozó nagyon szoros volt.

– A középszakasz első körében bizonyítottuk, hogy komolyabb feladatokat is meg tudunk oldani, magabiztos játékkal lettünk csoportelsők – kezdte értékelését Lakó Gábor, a serdülő csapat vezetőedzője. – A második kör végén volt bennünk rossz érzés, hiszen a 9. helyért szerettünk volna játszani, és az Eger csak gólaránnyal bizonyult jobbnak nálunk. Arról nem is beszélve, hogy a később ezt a helyezést elérő POLO SC ellen remekeltünk. Persze ez is egy jó lecke volt a lányoknak, hiszen megtanulták, hogy minden támadás milyen nagy jelentőséggel bír – hangsúlyozta a tréner.

Végül tehát a 11. pozícióért játszott helyosztó mérkőzéseket az SZNVE, méghozzá rendhagyó forgatókönyv szerint. Új otthonunkban, a Tiszavirág Sportuszodában ugyanis szombaton a párharc mindkét találkozóját megrendezték. Az első meccsen 11–5-ös, a második találkozón 14–3-as hazai siker született.

– Hasznos Nóra, Pádár Boglárka és csapatkapitányunk, Kispál Réka is búcsúzott a korosztálytól, nekik különösen fontos volt ez a nap. Rendkívül motiváltan és ügyesen játszottak, gólokat szereztek. Az egész csapat úgy játszott, mintha éremszerzés lenne a tét, nagyon odatették magukat a lányok! Állóképességben ellenfelünk fölé nőttünk, ezt a második meccs 11–0-s részeredménye is jelezte – jegyezte meg Lakó Gábor.

A szakember hozzátette: sajnálja, hogy az erős középmezőny, vagyis a 6–12. helyen végző csapatok nem tudtak többször egymás ellen játszani, hiszen ez még inkább szolgálta volna az SZNVE ifjú pólósainak fejlődését. Persze így is bőven akadtak pozitívumok.

– Örülök, hogy a felnőtt csapatnak is tudtunk adni játékosokat, hiszen a már említett Pádár Boglárka és Hasznos Nóra mellett még Kucsera Lili is szerepelt az OB I-ben, utóbbi játékosunk ráadásul még a következő szezonban is játszhat a korosztályban. Kispál Réka csapatkapitányként remekelt, és az összes szegedi játékos bizonyította taktikai és technikai tudását. Előbbi két területen kiválóak a lányok, így a nyári felkészülés során a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, az általános erőfejlesztéssel tudunk leginkább előrelépni a mezőnyben – véli Lakó Gábor.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Biztató sikereket arattunk a gyermek bajnokságban, már válogatottunk is van!

A Szegedi Női Vízilabda Egyesület utánpótlás csapatai is hajráznak a bajnokságokban, a gyermek korosztályban már véget is értek a küzdelmek. Az SZNVE 12. helyen zárt, és egy tanuló idénynek szánt időszakban is biztató győzelmeket ért el. A hab a tortán, hogy Báló Lili meghívót kapott az U15-ös válogatottba.

A gyermek bajnokság középszakaszának első felvonásáról már korábban is írtunk összefoglalót, hiszen kiváló győzelmi sorozattal indított az SZNVE, majd folytatta is remeklését. A második középszakaszt 7 győzelmüknek köszönhetően negyedik helyen zárták a szegedi lányok. Fontos megemlíteni, hogy ebben a periódusban ugyan megelőzött minket a két legnagyobb rivális, a Győr és az Eger, de mindkét csapatot legyőztük egy-egy alkalommal.

– Nagyon szép, a jövőre nézve biztató sikerek voltak ezek, ekkor már egy egészen jól küzdő, harapós csapatként játszottunk – nyilatkozta Lakó Gábor vezetőedző. – Egyéni teljesítményekben és csapatjátékban is sokat fejlődtek a lányok, egyre eredményesebb és kreatívabb játékot mutattak. Erről kell szólnia az utánpótlás bajnokságoknak, a fejlődés a legfontosabb, és ezen a téren nem panaszkodhatok, szép munkát végeztek a gyerekek – dicsérte tanítványait a mester.

A bajnokság végén a 11. helyért vívott párharcot az SZNVE, méghozzá a nagy rivális Egerrel. A hazai odavágó szegedi sikert hozott, a 11–7-es győzelem után bizakodva utaztak a lányok a hevesi visszavágóra. Sajnos ott nem fogtak ki jó napot, 17–7-re kikaptak.

– Egy elképesztően elszánt csapat várt ránk, az Eger nekünk esett, ami sokkolta a lányokat. A hazaiak agresszív és motivált játékkal zökkentett ki minket, a legeredményesebb játékosainktól el is maradtak a gólok. Minden csapatnál előfordul egy ilyen mélypont, ez nálunk pont az utolsó derbin jött el. Az eredmény miatt csalódottak voltunk, de mint mondtam, a gyerek bajnokságnak a fejlődésről, a tapasztalatszerzésről kell szólnia. Ez a lecke pedig nagyon hasznos lehet a későbbiekre nézve, ilyen mérkőzéseket is meg kell tapasztalni. Megfizettük a tanulópénzt, de profitálhatunk belőle – hangsúlyozta Lakó Gábor.

Az edző természetesen megemlítette a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat, de kiemelte: a csapat minden tagjára büszke.

– Báló Lili és Juhász Zina volt a két legfontosabb gólfelelős, Körffy Anna pedig rendkívül stabil teljesítményt nyújtott, ha pedig a legtöbbet fejlődő pólósokat kellene megneveznem, akkor Torma Bianka és kapusunk, Tóth Flóra játékára esne a választásom. Persze nem győzöm hangsúlyozni: a teljes csapat dicséretet érdemel, mert mindenki sokat fejlődött, csak az említettek esetében volt ez a leglátványosabb – jegyezte meg a tréner.

A szezon végére pedig jött a hab a tortán: Báló Lili meghívót kapott az U15-ös válogatottba.

– Fizikai adottságai mellett érett mentalitásának köszönheti ezt a lehetőséget. Rendszeres résztvevője az országos tehetséggondozó edzéseknek, góljai mellett hozzáállásával is bizonyított. Okos lányról van szó, akire büszkék lehetünk. Örülök a meghívójának, és remélem, hogy ilyen szorgalmasan dolgozik tovább! – reagált a hírre Lakó Gábor.

Visszatérve a szezonra: a 12. hely remek eredmény ahhoz képest, hogy sok játékosunknak ez volt az első bajnoki szezonja.

– Tanulóidény volt, így különösen értékesek a középszakaszban aratott szép győzelmek. A szezonra valamennyire rányomta a bélyegét, hogy három helyszínen is edzettünk a költözés miatt, ebben a korosztályban az állandóság hiánya különösen hátrányt jelent. Most már megszokjuk az új és gyönyörű Tiszavirág Sportuszodát, ráadásul sokan megszerezték az első szezon rutinját, így a következő szezon egy jóval stabilabb teljesítményt hozhat. Jobb körülmények között edzünk, mint korábban, ez hosszabb távon biztosan látszik majd az utánpótlás együttesek, majd a felnőtt csapat eredményein is – véli Lakó Gábor.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Nyolcadik helyen végeztünk az OB I-ben

A Szeged SZTE nyolcadik lett a női vízilabda OB I-ben, miután az Eger elleni helyosztó párharc második, szegedi mérkőzésén is kikapott. A 10–7-es vereség ellenére le a kalappal a lányok előtt, hiszen szűk kerettel álltak helyt, a csodás őszi szezon után pedig sokáig még jobb pozícióra is volt esélyük.

Szép volt, lányok! – ez a dicséret mindenképp jár a Szeged SZTE élvonalbeli játékosainak. Sokszor csak egy-két cserével játszva a lányok végig helytálltak a bajnokságban, az őszi szezonban pedig nem akármilyen sorozatot produkáltak a Szentes, a III. Kerületi TVE, a Honvéd és a Tatabánya egymás utáni legyőzésével. Ahogy Varga Tamás akkoriban fogalmazott: “nagybetűs CSAPAT lett fantasztikus közösségünk”.

Az idény első fele után felcsillant a remény az ötödik helyre is, de végül a 7. pozícióért játszottunk az Eger ellen. A párharc első, idegenbeli találkozóján három negyeden át tartottuk magunkat, ahogy most is. Az utolsó játékrész előtt még 5–6 is állt az eredményjelzőn, de később a nagy tempót hozó mérkőzésen még kétgólos hátrányban sem tűnt esélytelennek az egyenlítés.

Sajnos ez nem jött össze, pedig a védekezés sokat javult az első találkozóhoz képest, a mérkőzés sajtótájékoztatóján is kiemelte Varga Tamás és Tátrai Szonja is, hogy Gyöngyösi Boglárka remekelt a szegedi kapuban. Sajnos helyzetkihasználás terén akadtak gondok, kimaradt egy ötméteres is, de a lányok mindent megtettek. Igazi csapatjáték volt, a hazai kezdőből minden mezőnyjátékos betalált.

A vége 10–7-es egri siker lett, így a hevesi rivális nyerte a párharcot, a Szeged SZTE pedig nyolcadik helyen végzett a női vízilabda OB I 2020/2021-es szezonjában.

Szeged SZTE–Eger 7–10 (1–2, 2–2, 3–4, 1–2)
Női vízilabda OB I, rájátszás a 7. helyért, 2. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Zelki, Csizmadia.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai 1, Ráski 2, Bicskei 1, Ármai 1, Botka 1. Csere: Pádár, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Eger: Kiss – Menczinger 2, Hertzka 2, Katona 1, Czigány 3, Szmodics 1, Bódi. Csere: Párkányi, Pásztor, Dobi 1, Gálicz, Horák, Pogonyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 11/2.
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Miklós, Botka, ill. Párkányi, Bódi.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az Eger javára.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Mindent bele kell adni az egyenlítésért!

A női vízilabda OB I hetedik helyéért zajló párharc második felvonásában idénybeli utolsó hazai találkozónkat rendezzük: szerdán 12:30-tól az Eger ellen játszunk a Tiszavirág Sportuszodában.

Minden egyes hazai meccsen sajnáljuk, hogy nem lehetnek ott a szurkolók, de most a legjobban, hiszen jön az idény utolsó szegedi derbije. Szerdán 12:30-tól komoly feladat előtt áll majd OB I-es csapatunk a Tiszavirág Sportuszodában: le kellene győzni azt az Egert, ami ebben a szezonban még nem sikerült. Reméljük, hogy most összejön, és ebben számítunk a szurkolásra, ha nem is élőben, de a Facebook-oldalunk élő közvetítésében mindenképp!

A bajnokság 7. helyéért zajló párharc első találkozóján három negyeden át remekül tartottuk magunkat – volt, hogy négygólos hátrányból egyenlítettünk két és fél perc alatt –, de a második felvonásban még több kell. Most négy negyeden át kell tartani a lépést, és kétségünk sincs: a lányok mindent beleadnak majd!

A Szeged SZTE egyenlíteni szeretne a párharcban, hogy a hevesi riválissal szombaton ki-ki mérkőzést vívjon – ha ez nem jön össze, nyolcadikként zárjuk a szezont.

Gőzerővel készül a csapatunk, erről nyilatkozott Ármai Zita is a hagyományos beharangozó videóban.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Óriásit küzdöttünk, de túl sok gólt kaptunk

A Szeged SZTE elvesztette az élvonal hetedik helyéért zajló csata első felvonását, OB I-es csapatunk 17–13-ra kapott ki az Eger otthonában. Alaposan megszorongattuk a riválist, köszönhetően a harmadik negyedben mutatott óriási feltámadásnak.

Jól indult a derbi, hiszen Miklós Réka vezetést szerzett, majd kivédekeztük az első emberhátrányt. Czigány Dóra az újabb egri akciónál már nem hibázott, majd Ráski Lilla találatára is válaszolt, végül pedig Menczinger Kata révén minimális előnnyel zárta az Eger az első negyedet.

A második negyed is remekül indult, hiszen Miklós Réka és Ráski Lilla újabb góljaival fordítottunk. Sajnos jött az újabb fordulat, Dobi Dorina villanásával és Czigány Dóra óriási kapásgóljával ismét a hazaiak kerültek előnybe.

Épp ezért nagyon sajnáltuk, hogy egy szegedi megúszás nem jött össze, a vendéglátók kapusa ugyanis remekül úszott ki, és megelőzte a lövést. Volt egy elkapkodott emberelőnyös akciónk is, és fordulás után már kettővel ment az Eger. Ráski Lilla még gyorsan reagált egy fórra a negyed végén, így a nagyszünetben 6–5-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Menczinger Kata és Czigány Dóra párosa a folytatásban is parádésan játszott, így meglépett a hevesi rivális, ekkoriban Kurucz Kata szélről lőtt góljai tartották bennünk a reményt. 11–7-nél már a legtöbben valószínűleg legyintettek, de a Szeged SZTE nem adta fel!

Két és fél perc alatt négygólos hátrányból egyenlítettt az óriási küzdő csapatunk! Ebben a pörgős időszakban Ráski Lilla ötméteresből, Bicskei Réka centerből, Tátrai Szonja pedig megúszásból volt eredményes, majd jött Ármai Zita távoli lökete, és ezzel egalizáltunk! Az eredmény tartásához fontos volt, hogy az utolsó percben Gyöngyösi Boglárka kétszer is nagyot védett emberhátrányban.

Két játékost lehetetlen volt tartani, a 4 góllal záró Menczinger Kata és a 8 találatig jutó Czigány Dóra révén az utolsó negyed elején is meglépett az Eger. A folytatásban hiába lőtt egy-egy óriási gólt Tátrai Szonja és Ráski Lilla – utóbbi játékosunk és csapatkapitányunk 5 találattal zárt –, már nem tudtunk újra felzárkózni, a végén az Eger felőrölte egyetlen cserével játszó csapatunkat.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc szerdán 12:30-kor folytatódik a szegedi Tiszavirág Sportuszodában.

A mérkőzés sajtótájékoztatóján a Szeged SZTE részéről vezetőedzőnk, Varga Tamás és játékosunk, Kurucz Kata nyilatkozott.

Eger–Szeged SZTE 17–13 (3–2, 3–3, 5–6, 6–2)
Női vízilabda OB I, rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés. Eger, Bitskey Aladár Uszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Ercse, Kevi.
Eger: Podlovics – Menczinger 4, Hertzka 1, Katona, Czigány 8, Szmodics 2, Bódi. Csere: Molnár, Dobi 2, Gálicz, Pogonyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai 2, Ráski 5, Bicskei 1, Ármai 1, Botka. Csere: Kurucz 2. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 11/3.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hertzka, Bódi.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Kezdődik a mindent eldöntő párharc!

A Szeged SZTE a hetedik helyért játszhat a női vízilabda OB I-ben, az egyik fél második győzelméig tartó párharcban az Eger lesz az ellenfelünk. A csata első felvonása szombaton 13 órakor kezdődik a hevesi rivális otthonában.

Sajnos nem sikerült megvalósítani az álmunkat, az ötödik helyért végül a III. Kerületi TVE és a Szentes csatázhat, de így is büszkék lehetünk az alapszakaszra. Az őszi szezonban ugyanis olyan szép sikereket értünk el, hogy egészen a hajráig volt esélyünk arra, amire senki sem számított a Szeged SZTE fiatal és lelkes csapatától. Most nem lehet csüggedni, és a szegedi lányok érezhetően előre tekintenek, motiváltan várják a bajnokság végét.

A tét így a hetedik pozíció lesz a helyosztókon, az Eger elleni párharc első felvonása szombaton 13 órakor kezdődik. Az egyik fél második győzelméig tartó csata előtt nem jó ómen, hogy ebben a szezonban mindhárom alkalommal kikaptunk a hevesi riválistól, de talán pont a legfontosabb mérkőzéseken összejön a siker.

Erre számít Tátrai Szonja is, aki hagyományos beharangozó videónkban nyilatkozott a holnapi mérkőzésről.

Emlékezzünk vissza: a legutóbbi egri találkozón az utolsó másodpercekig nyílt csatát vívtunk, nem sok hiányzott a pontszerzéshez. Abból az összecsapásból mindenképp erőt lehet meríteni.

A párharc második, szegedi mérkőzését szerdán 12:30-kor rendezik a Tiszavirág Sportuszodában. Amennyiben harmadik találkozóra lesz szükség a 7. hely eldöntéséhez, várhatóan jövő hét szombaton zárjuk le a párharcot az Eger otthonában.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Helytálltunk a bajnokesélyes otthonában, jöhet az Eger elleni helyosztó

A női vízilabda OB I alapszakaszának utolsó fordulójában 11–4-es vereséget szenvedtünk a bajnoki döntőre készülő Dunaújváros vendégeként. Rögtön jön a helyosztó az Eger ellen, az egyik fél második győzelméig tartó párharc tétje a 7. hely.

Főpróbát tartott a Szeged SZTE, hiszen az olimpia miatt törölték a rájátszást, és az alapszakaszt követően rögtön a helyosztók következnek. Már azt is tudtuk az alapszakasz zárófordulója előtt, hogy a 7. helyért játszunk majd az Eger ellen, így a hevesi riválisra készültünk, ennek jegyében utaztunk Dunaújvárosba. 

A szegedi lányok mindent beleadtak, és persze gyakoroltak a bajnokság hajrájára. A harmadik negyed elején még Miklós Réka két góljával szépen helytállva kapaszkodtunk, de az 5–3-as állás után felpörögtek a hazaiak, és favorithoz méltó játékkal, simán begyűjtötték a három pontot. A Szeged SZTE részéről még Ráski Lilla és Ármai Zita volt egy-egy alkalommal eredményes, így 11–4-re győztek a hazaiak.

Az alapszakaszt a nyolcadik helyen zártuk, de mindössze öt pontra vagyunk az ötödik helytől. Korábban nagyobb volt a különbség a középmezőnyben, egyértelmű tehát az előrelépésünk. A csodás őszi eredményekkel mi is sokat tettünk azért, hogy szorosabb legyen a Szentessel, az Egerrel és a III. Kerületi TVE-vel kiegészülő kvartett versenyfutása.

A sajtótájékoztatón a Szeged SZTE részéről centerünk, Bicskei Réka és vezetőedzőnk, Varga Tamás is értékelte a mérkőzést.

Dunaújváros–Szeged SZTE 11–4 (2–1, 3–0, 3–2, 3–1)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 18. forduló. Dunaújváros, zártkapus mérkőzés. Vezette: Sándor, Madarasi.
Dunaújváros: Magyari – Szilágyi 1, Horváth, Mahieu 2, Brezovszki, Szellák 2, Huszti. Csere: Sajben, Gurisatti 3, Szabó, Garda 2, Pál 1, Mucsy. Vezetőedző: Mihók Attila.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai, Ráski 1, Bicskei, Ármai 1, Botka. Csere: Korom, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 7/0.
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2.
Kipontozódott: Szabó.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Dunaújvárosi főpróba a helyosztó előtt

A női vízilabda OB I alapszakaszának utolsó fordulójában a Szeged SZTE a Dunaújváros vendége lesz. A szombaton 11 órakor kezdődő bajnoki remek hangolódás az Eger elleni helyosztóra.

Sajnos az 5. helyről szőtt álom szertefoszlott, hiszen már csak matematikai esélyünk maradt arra, hogy a III. Kerületi TVE-vel játszunk a sokat emlegetett pozícióért. A reális forgatókönyv szerint ugyanis a fővárosiak a Szentessel játszanak majd helyosztót – holnap az alapszakaszt is egymás ellen zárják a felek –, mi pedig az Eger ellen csatázhatunk a 7. helyért – a párharc az egyik fél második sikeréig tart. Ezt azért vehetjük biztosra, mert a bajnokesélyes Dunaújváros otthonában zárjuk az alapszakaszt.

Természetesen mindent belead majd a Szeged SZTE, de a papírforma alapján csak megnehezíteni lehet az Euroliga négyes döntőjébe jutó ellenfél dolgát. Szombaton 11 órakor kezdődik a meccs, amely az Eger elleni párharc főpróbája lesz.

Hagyományos beharangozó videónkban kapusunk, Gyöngyösi Boglárka nyilatkozik a holnapi találkozóról.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!