Virágokkal lepték meg az ápolókat a Lengyel testvérek, otthon pedig tartják az edzéstervet

A pénzügyi támogatás, a lélegeztetőgépek és maszkok óriási segítséget jelentenek az egészségügyben dolgozóknak, de másként is támogathatjuk a koronavírus-járvány ellen küzdő hősöket. Példa erre a Szeged SZTE női vízilabdacsapatának két játékosa, Lengyel Dominika és Lengyel Anett családjának felajánlása. Virágtermesztéssel foglalkoznak, és több csokornyi gyönyörű virággal jelentek meg az újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika bejáratnál, kifejezve hálájukat az ápolóknak – számolt be a Délmagyarország.

– Nagyon örültek a virágoknak. A szakmán belül szerencsére sokan hasonlóan tesznek, országszerte klinikák kapnak ilyen ajándékokat. Reméljük, ezzel a gesztussal mi is segítettük az ápolókat ebben a nehéz időszakban – nyilatkozta Lengyel Dominika.

Csapatkapitányunk beszélt a napilapnak arról is, hogy nehezen élte meg a szezon félbeszakítását, hiszen az OB I-ben olyan cél motiválta, amely karnyújtásnyira tűnt számára.

– Az idény előtt mindenki megfogalmazta, hogy mit szeretne leginkább elérni, ez a részemről a Hungerit-Szentesi VK megelőzése volt. Ha egy nappal később hirdetik ki a meccsek halasztását, akkor hazai pályán lejátszhattuk volna a megyei derbit. Még előtte este is beszéltük a lányokkal, hogy mindenki szedje össze magát a várva várt rangadóra. Nem sokkal később adott ki közleményt a szövetség, ami miatt szomorúak voltunk, de természetesen megértettük a halasztást, helyes és felelősségteljes döntés volt – fogalmazott Lengyel Dominika.

Női OB I-es csapatunk két hete otthon edz, erről sztori is készült Instagram-oldalunkon, hamarosan pedig további videók várhatók.

Lengyel Dominika végül nyilatkozott a jelenlegi helyzetről, az otthoni edzésekről is.

– Nem tehetünk mást egy ilyen bizonytalan időszakban, minthogy fenntartjuk a kondíciónkat, aztán májusban meglátjuk, mi várható nyáron. Szerintem ezt a szezont már nem lehet befejezni, de ne legyen igazam. Labdás és saját testsúlyos gyakorlatokkal, tartjuk karban magunkat, de már nagyon hiányzik a víz, és persze a barátok, a csapattársak is – fogalmazott kapitányunk a Délmagyarországnak.

Érdeklődésünkre elmondta, hogyan viselik a karantént.

– A testvérem nevében is mondhatom, hogy rosszul bírjuk a bezártságot. Pörgős személyiségek vagyunk, máskor sokat találkozunk a családtagokkal és a barátokkal, de ezt most nem tehetjük meg. Van egy közös chat csoportunk a csapattársakkal, ott biztatjuk egymást, videókat küldünk, beszélgetünk. Ha nem bírjuk már otthon, akkor olyan helyre autózunk, ahol az ajánlott távolságtartással tudunk futni, például a Maros-parton, vagy az újszegedi töltésen.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Felfüggesztjük az edzéseket

A szegedi önkormányzat döntése alapján tarthatnánk edzéseket, de a társadalmi felelősségvállalás jegyében nem kockáztatunk, felfüggesztjük a tréningeket.

Ma rendkívüli döntéseket hozott a szegedi önkormányzat, a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében hozott rendeletek egyike az uszodákat is érinti.

“Elrendeljük, hogy valamennyi szegedi városi kulturális és sportintézmény szüneteltesse a működését. Ez vonatkozik a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárra és fiókintézményeire, a Szent-Györgyi Albert Agórára, a IH Rendezvényközpontra, a Szegedi Nemzeti Színházra, a Belvárosi Mozira, a Szegedi Sport és Fürdőkre, a művelődési házakra és a Szegedi Vadasparkra is. Az önkormányzati sportintézményekbe csak a hivatásos versenyzők mehetnek be, az Anna Fürdőbe pedig az OEP által támogatott gyógyászati céllal érkezők.”

Egyesületünk tehát a továbbiakban is tarthatna edzéseket, de a társadalmi felelősségvállalás jegyében nem kockáztatunk, korosztályos csapataink és felnőtt OB I-es együttesünk számára is felfüggesztjük a tréningeket. A döntés visszavonásig érvényes.

Halasztják a mérkőzéseket

A Magyar Vízilabda Szövetség az alábbi közleményt adta ki péntek éjszaka:

“A ma esti miniszterelnöki tájékoztatás és más szövetségekkel történt egyeztetés után az az Ügyvezetői Testületi döntés született, hogy 2020. március 13-án éjféltől a Magyar Vízilabda Szövetség versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvény visszavonásig halasztásra kerül.”

Ez azt jelenti, hogy a mai, Szentes elleni OB I-es mérkőzésünk is elmarad.

Tízgólos sikerrel hangoltunk a megyei derbire

A szombati, Szentes elleni rangadóra készülő OB I-es vízilabdacsapatunk 19–9-es győzelmet aratott a Honvéd otthonában.

Szombaton Csongrád megyei rangadó lesz az újszegedi sportuszodában, így élvonalbeli együttesünk számára ennek jegyében telik a hét. Varga Tamás vezetőedző is azt nyilatkozta: a Szentes elleni csatára tartogatja a csúcsformát, így a hét elején kemény tréningek vártak játékosainkra, akik lényegében edzésből mentek a fővárosba. A Honvéd vendégei voltunk, és mesterünk kijelentette: nem vár sziporkázó játékot, hiszen most nem vagyunk olyan frissek, csak a győzelem a lényeg.

Ehhez képest tükörsima volt a kezdésünk: sorrendben Bicskei Réka, Lengyel Dominika, Ármai Zita és Rompos Dóra találataival egy 4–0-s negyeddel megléptünk. Erre a második játékrészben rá is tudtunk tenni egy lapáttal. Egy emberelőnyt lezárva Miklós Réka is feliratkozott a gólszerzők közé, és már olyan sima volt a meccs, hogy lehetőséget lehetett adni a fiataloknak.

Ezt használta ki Hasznos Nóra: 15 éves reménységünk büntetőből megszerezte élete első OB I-es gólját. Sőt, később a szintén 15 esztendős Pádár Boglárka is feljegyezhette első élvonalbeli találatát.

A mérkőzés második felében már csak a különbség és az eredmény volt a kérdés: végül 19–9-es sikerrel hangoltunk a megyei derbire.

Varga Tamás: – Mindössze két gólt kaptunk a nagyszünetig, aminek örültem, de miután cseréltem, kaptunk elkerülhető találatokat. A 19 lőtt gólunk önmagáért beszél, gratulálok a lányoknak, és köszönöm nekik, hogy úgy álltak a meccshez, ahogy kell: egy pillanatra sem becsülték le az ellenfelet. A kilenc kapott gól kicsit sok, de a játék összképe alapján belefért, viszont a Szentes ellen négy negyeden át kell úgy játszani és koncentrálni, mint most tettük két játékrészen át. A mérkőzés elérte a célját, remek felkészülés volt a megyei derbire. Hasznos Nórának és Pádár Boglárkának külön gratulálok életük első OB I-es góljaihoz.

Honvéd–Szeged SZTE 9–19 (0–4, 2–5, 2–5, 5–5)
Női vízilabda OB I, 14. forduló. Vezette: Juhász, Fodor.
Honvéd: Varga, Rajna 1, Gyárfás 2, Lantos 3, Szűcs, Borsi 1, Czakó. Csere: Hollósi, Bojtor, Bálint 1, Tomerle, Pap 1. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged SZTE: Trifán – Árkosy, Miklós 3, Lengyel A., Bicskei 2, Lengyel D. 4, Tóth 2. Csere: Gyöngyösi (kapus), Rompos 2, Hasznos 1, Ármai 1, Mchunu 2, Pádár 1, Korom 1. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 9/5.
Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hasznos.

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A felkészülés jegyében kell győzni

OB I-es csapatunk ma 19.30-kor a győzelemért ugrik vízbe a Honvéd otthonában, ahol csak a győzelem számít, és persze a hasznos felkészülés a szombati, hazai rendezésű megyei derbire.

Ez a hét a megyei derbiről szól, de a szombati hazai összecsapás előtt fontos feladatunk van: ma 19-30-tól a Honvéd otthonában játszik OB I-es csapatunk. Természetesen csak a győzelem számít elfogadható eredménynek, a bajnoki pontok megszerzése a legfontosabb.

– Erre a találkozóra kifejezetten nem készültünk, hiszen szombaton kell csúcsformában lennünk, a Szentes elleni hazai rangadón – kezdte a beszélgetést Varga Tamás vezetőedző. – Munkából érkezünk a Honvéd elleni találkozóra, a hét első felében még keményebb edzéseik voltak a lányoknak, így nem is számítok szárnyaló játékra. Most nem várható el a brillírozás, de elég is, ha stabilan hozzuk az alap játékunkat, ennek fáradtan is mennie kell – véli a tréner.

Hagyományos beharangozó videónkban Bicskei Réka nyilatkozott a Honvéd elleni találkozóról.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Változott az OB I programja: jövő hét szerdán folytatjuk a bajnokságot

A női olimpiai vízilabda selejtezőtorna halasztása miatt elkészült az OB I új programja, amely szerint március 11-én folytatjuk a pontvadászatot a Honvéd vendégeként, majd az áprilisi helyosztókkal zárul a bajnokság.

A koronavírus veszélye miatt a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a tervek szerint május 17. és 24. között rendezi meg Triesztben a női olimpiai vízilabda selejtezőtornát. Ehhez a női vízilabda OB I-nek is alkalmazkodnia kell, hiszen a válogatottunknak a felkészüléséhez szükséges időt is meg kell hagynia az elhalasztott esemény előtt. Márciusban így nem lesz szünet, sőt: már ebben a hónapban három mérkőzést játszunk.

– Épp múlt héten írtam egy hathetes edzésprogramot, most át is írhatom, de mindenki így járt, ez mindenkinek ugyanolyan kihívás. A válogatott érdekében alkalmazkodunk, ez a legkevesebb, amit tehetünk nemzeti csapatunkért. Igyekszünk úgy felkészülni, hogy az első két, nagyon fontos bajnokin, a Honvéd és a Szentes ellen hozzuk a szükséges pontokat – nyilatkozta érdeklődésünkre Varga Tamás vezetőedző.

A rájátszásban rögtön az egymás után állók (1.–2.,3.–4., 5.–6., 7.–8, 9.–10.) játszanak egymás elleni, az egyik fél második győzelméig tartó helyosztó párharcot. Így legkésőbb április 16-án minden magyar élvonalbeli klubcsapat számára véget ér az OB I, hogy Európa-bajnoki bronzérmes válogatottunk másnap el is kezdhesse pontosan egy hónapos felkészülését.

A női vízilabda OB I alapszakaszának programja:
Március 11. (szerda): Honvéd–Szeged SZTE
Március 14. (szombat): Szeged SZTE–Szentes
Március 21. (szombat): Eger–Szeged SZTE
Április 1. (szerda): Szeged SZTE–UVSE
Április 4. (szombat): Dunaújváros–Szeged SZTE

A helyosztó párharcok várható játéknapjai:
Április 8. (szerda)
Április 11. (szombat)
Április 16. (csütörtök)

Fantasztikus meccsen, óriásit küzdve szereztünk pontot!

Izgalmas és szórakoztató OB I-es mérkőzésen, szebbnél szebb gólokat szerezve bravúros, 11–11-es döntetlent értünk el a III. Kerületi TVE ellen.

A vendégek legjobbja, Kisteleki Dóra nyitotta a gólok sorát, majd Forgács gyorsan növelte a különbséget, ezért nagyon sajnáltuk, amikor Mchunu szép ejtése nem jött be. Annak már jobban örültünk, hogy egy fővárosi támadáson belül kétszer is velünk volt a kapufa, de sajnos Lengyel Anett pattintott lövése is így végezte a túloldalon. Miklós Réka büntetőjével így is sikerült szépíteni, de a vendégek ezután megléptek, 1–4-es hátrányban vártuk a folytatást.

A második negyedben Gyöngyösi Boglárka védései után járt a taps, majd Lengyel Dominika szép gólja is jutalmat kapott. Sajnos Rompos Dóra hiába lőtt nagy helyzetből, bravúrral hárították a próbálkozását, Petőváry pedig növelte a különbséget. Csapatkapitányunk válaszolt, Lengyel Dominika az előző találatát is felülmúlva lőtte ki a felső sarkot, majd magabiztos ötméteresével döntetlenre (3–3) hoztuk a második játékrészt.

A nagyszünet utáni első akciót Ármai Zita góllal zárta, így már csak kétgólos volt a különbség (5–7), ez nagyon kellett! Mi több: egy szépen végigjátszott akció utolsó mozzanataként Bicskei Réka gyönyörű góllal jelentkezett. A gólszépségverseny folytatódott, Miklós Réka fantasztikus ejtése a meccs addigi legszebb jelenete volt. A túloldalon Gyöngyösi bravúrral védett, de Bicskei Réka lövésénél a kapufa megakadályozta az egyenlítést.

Lengyel Dominika is szerzett gólt ejtésből, majd jött a pillanat, amiért nagyon megdolgoztunk: Rompos Dóra egyenlített! (9–9). Sajnos a folytatásban két góllal elment a III. Kerületi TVE, de nem adtuk fel, küzdöttünk tovább, Bicskei Réka pedig centerből szépített. (10–11). Lengyel Anett egy akciónk utolsó másodpercében lőtt higgadtan, bele is csapott a vízbe örömében, ugyanis egyenlítést ért a megmozdulás.

Az utolsó másodpercben Lengyel Anett lőtt a győzelemért, sajnos sikertelenül, de így is bravúros eredményt értünk el a 11–11-es döntetlennel! Szép volt, lányok!

Szeged SZTE–III. Kerületi TVE 11–11 (1–4, 3–3, 3–2, 4–2)
Női vízilabda OB I, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Kollár, Debreceni.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Lengyel A. 1, Tóth, Árkosy, Lengyel D. 4, Bicskei 2, Miklós 2. Csere: Mchunu, Rompos 1, Korom, Ármai 1. Megbízott edző: Lakó Gábor.
III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 3, Pap 1, Kisteleki 1, Forgács 1, Illés 1, Petőváry 3. Csere: Hajdú, Rajkort, Szűcs, Drávucz 1, Szentkereszti. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. –.
Kipontozódott: Tóth.

Fotó: Vidovics Ferenc.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Szombat este újabb hazai rangadó!

Szombaton 19 órától az újszegedi sportuszodában a III. Kerületi TVE ellen játszunk OB I-es rangadót. A belépés ezúttal is ingyenes, várjuk a szurkolókat!

A hét második fontos derbije vár ránk! Miután magabiztos győzelmet arattunk a Tatabánya ellen, újabb rivális érkezik: szombaton 19 órától a III. Kerületi TVE együttesét fogadjuk az újszegedi sportuszodában.

Múlt héten a Fradi elleni harmadik és negyedik játékrészben nyújtott teljesítmény nagyon biztató volt, majd szerda este végig koncentrálva, remek hozzáállással gyűjtöttünk be fontos bajnoki pontokat, a csapat tehát jó formában van. Mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon, gőzerővel készülünk a szombat esti összecsapásra.

– Egy alaposan megerősödött csapatot várunk, ezért is sajnálom, hogy betegség miatt lehetnek hiányzók a keretünkben. A lányok rendkívül motiváltan edzenek, megérdemelnék, hogy meglepetést szerezzenek, remélem, hogy ez össze is jön – mondta vezetőedzőnk, Varga Tamás.

Ahogy megszokhatták, ezúttal is ingyenes a belépés, szombaton 19 órától minden érdeklődőt szeretettel várunk az újszegedi sportuszodában! Kell a biztatás!

A III. Kerületi TVE elleni találkozóról csapatkapitányunk, Lengyel Dominika nyilatkozott hagyományos beharangozó videónkban.

Fotó: Kuklis István (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Sima sikert arattunk a Tatabánya ellen!

Magabiztos, 12–5-ös győzelmet értünk el a Tatabánya elleni hazai OB I-es bajnoki mérkőzésen.

A két fél legutóbbi kupamérkőzése alapján esélyesnek számítottunk a Tatabánya elleni OB I-es derbin, de ilyen sima kezdésre így sem számítottunk: Lengyel Anett megúszás után ziccerből szerzett vezetést, majd Ármai Zita találatával gyorsan 2–0 állt az eredményjelzőn. Zink egy távoli lövéssel ugyan szépített, de már az első negyed után nyugodtak lehettünk, a folytatásban ugyanis Tóth Petra centerből volt eredményes, majd Korom Réka egy szépen végigjátszott akcióra tett pontot.

A második negyedben Bicskei Réka is villant center pozícióban, Lengyel Anett szép távoli löketével pedig már 6–1-re vezettünk mindössze 11 perc után. Innentől már nyugodtan játszhattunk, ráadásul tovább nőtt a különbség, hiszen Miklós Réka ötméterest értékesített, majd Mchunu Hlengiwe is feliratkozott a gólszerzők közé.

A félidő után nem kellett sokat várni az újabb találatainkra, Korom Réka és Ármai Zita lövése is tapsot érdemelt. A szünetig egy tatabányai gól kozmetikázta az állást, a hajrában csak a különbség volt kérdéses. Csapatkapitányunk, Lengyel Dominika a hetedik mezőnyjátékosunk volt, aki gólt jegyzett, majd Mchunu egy megúszás után szerezte az utolsó találatunkat, végül a Tatabánya szépített.

Sajnos az utolsó akció előtt bosszantó jelenetet láttunk: Varga Tamás a kispadunk felé fogalmazott meg egy kritikát, majd érthetetlen módon kiállították. Reméljük, hogy megvizsgálják a jelenetet, hiszen így a szombaton 19 órakor kezdődő, szintén fontos, III. Kerületi TVE elleni hazai rangadón kellene nélkülöznünk vezetőedzőnket.

Szeged SZTE–Tatabánya 12–5 (4–1, 4–2, 2–1, 2–1)
Női vízilabda OB I, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Rubos, Kádár.
Szeged SZTE: Trifán – Miklós 1, Lengyel A. 3, Bicskei 1, Lengyel D. 1, Mchunu 1, Tóth 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Ármai 2, Korom 2, Árkosy, Rompos. Vezetőedző: Varga Tamás.
Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 1, Jenei 1, Regős, Tátrai 1, Zink 1, Keresztes. Csere: Marsi (kapus), Zöld, Vaszari 1, Zantleitner H., Orbán. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.
Kiállítva: Varga Tamás (32. p.).

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!