Utánpótlásunk számára most jön a bajnokság java!

Ebben az idényben a gyermek és serdülő bajnokságban indultak korosztályos csapataink, mindkét fronton túl vagyunk az alapszakasz keleti csoportküzdelmein. A peches sorsolás miatt ez az időszak leginkább a helytállásról szólt, na és persze a felkészülésről a pontvadászat fontosabb részére, az alsóházi rájátszásra.

Mindannyiunkat meglepett a hír, miszerint a gyermek és serdülő bajnokságban induló utánpótlás együtteseink számára a BVSC és a Szentes lesz az ellenfél az alapszakasz keleti csoportküzdelmeiben. Lehetett tudni, hogy az elődöntőre egyértelműen esélyes riválisokról van szó, ráadásul betegségek és tanulmányi okok miatt egyik összecsapásra sem tudtunk teljes kerettel kiállni – az utolsó fordulóban például kapus játszott mezőnyben –, így nyolc vereségünk várható volt, de a lányok lelkesedését ez sem törte meg.

– A pontszerzés sikerélménye még nem adatott meg nekünk, de többször megmutattuk, hogy nagy küzdelemre tudjuk késztetni az ellenfeleket, különösen a gyermek bajnokság szentesi rangadóján. Végig izgalmas csatában maradtunk alul 17-14-es végeredménnyel, ekkor megmutattuk, hogy jól állunk a felkészülésben az alsóházi rájátszásra, teljes kerettel pedig még többre leszünk képesek – jegyezte meg Lakó Gábor, utánpótlásunk vezetőedzője.

Az őszi szünet tehát jókor jött a gyerekek számára, most van idő rendezni a sorainkat, és bizakodhatunk a méltó folytatásban.

– Számunkra most kezdődik igazán a bajnokság! Bármilyen ellenfeleket is kapunk az alsóházi csoportban, ott az élen szeretnénk végezni. A rájátszás kezdetéig védekezésben kell leginkább fejlődnünk, hiszen a támadójátékunkkal többnyire elégedett lehettem, voltak kiemelkedően eredményes játékosaink is a gyerek bajnokságban, mint például Báló Lili és Juhász Zina. Sok gólt szereztünk, erre lehet építeni – véli a szakember.

Várjuk a gyerekeket!

Utánpótlásunkhoz kapcsolódó újdonság, hogy toborzó jelleggel “kondiúszó” csoportot indítottunk. A foglalkozásokon egykori vízilabdázónk, Farkas Kinga vezetésével játékos ügyességi feladatokban vesznek részt a sportághoz kedvet érző, 6–10 éves lányok. Az úszás alapjait is átveszik, de természetesen a labda is fontos szerepet kap minden szerdán és csütörtökön 16:30-tól 18:00-ig a Napfényfürdő Aquapolis Szeged (SZUE) nagymedencéjében. Érdeklődni Lakó Gábornál lehet a +36 20 316 43 34-es telefonszámon.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Óriási meccs, óriási győzelem!

Szokatlan helyszín, szokatlan meccs: a III. Kerületi TVE elleni mórahalmi rangadónkon percenként estek a találatok. A gólzáporos derbit a harmadik negyedben mutatott tökéletes játékkal eldöntöttük, így zsinórban harmadik bajnokinkat nyertük meg, ezúttal 17–14-es végeredménnyel.

Nagy meccsre számítottunk, de ez a gólzápor így is mindenkit meglepett a III. Kerületi TVE elleni rangadónkon. A találatok sorát az első akciókból Konda és Ármai nyitották, majd Bicskei és Botka is kihasználta lövőhelyzetét. Sőt: saját nevelésű tehetségünk, Hasznos gyönyörű ejtésével már magabiztos előnybe kerültünk.

Ezután sem volt megállás, hiszen a fővárosiak ötméteresből szépítettek, majd Miklós talált be, ezután pedig egy támadóhibát követő gyors ellentámadás végén Ráski volt higgadt ziccerben. A következő percek sajnos nem nekünk kedveztek, ugyanis Miklós kipontozódott, majd büntetőből és megúszásból szépítettek a budapestiek, később egyenlítettek is, míg a túloldalon sajnos nem volt velünk a kapufa.

Bicskei csavargólja rendkívül fontos volt, kicsit ki kellett zökkenteni a ritmusból az ellenfelet. Centerünk gyorsan újra villant, majd harmadszor is, de ekkor ellene ítéltek, így nem vettük át a vezetést. Tátrai góljával már igen, de ismét válaszolt riválisunk.

A nagyszünetben 9–9 állt az eredményjelzőn, de nem sokáig: Bicskei révén ismét vezettünk, és sajnáltuk, hogy Ráski lövésénél nem növeltük az előnyt, hiszen ismét a kapufán csattant a labda. Ami nem jött össze csapatkapitányunknak akcióból, egy perccel később összejött büntetőből, ezzel 11–9-re vezettünk. Ezután is jól védekeztünk, majd emberfórba kerültünk, ekkor időt is kértünk. A taktikai értekezlet megtette hatását, Tátrai tovább növelte a különbséget (12–9).

Végre velünk volt a kapufa: Ármai lövése után a labda a képzeletbeli gólvonal mögé pattant a felső lécről, a védekezésünk pedig hibátlan maradt a harmadik negyedben, így 13–9-es előnnyel vártuk az utolsó eldöntő negyedet.

Hiába szépített gyorsan a III. Kerületi TVE, Tátrai eredményes volt fórból, majd Ármai révén már 15–10 volt nekünk! Óriási meccsünk volt, a lányok ekkoriban már örömjátékot mutattak be, és a szerencse is velünk volt, de meg is dolgoztunk érte. Végül 17–14-re nyertünk, és szólhatott vastaps, és a rigmus: szép volt, csajok!

Szeged SZTE–III. Kerületi TVE 17–14 (4–2, 5–7, 4–0, 4–5)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 5. forduló. Mórahalom, Móradombi uszoda. Vezette: Pásztor, Fodor.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai 3, Ráski 2, Bicskei 4, Ármai 3, Botka 1. Csere: Hasznos 2, Regős 1, Korom, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 3, Kisteleki 4, Illés, Konda 2, Kudella 1, Pál. Csere: Dulics (kapus), Hajdú 2, Drávucz 2, Koppány, Tóth-Deme. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 11/3.
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/3.
Kipontozódott: Miklós, Ráski, ill. Pál.

Fotó: Blasius Photography – Horváth Balázs
Instagram | Facebook | Weboldal

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Kiváló formában készülünk a mórahalmi bravúrra

Az újszegedi sportuszoda sátorállítása miatt szokatlan időpontban és helyszínen, csütörtökön 19 órától a mórahalmi uszodában lesz a következő OB I-es mérkőzésünk. A III. Kerületi TVE elleni bajnoki derbire két nagyszerű győzelemmel hangoltunk, így minden okunk megvan a bizakodásra.

Nem lehet betelni az elmúlt másfél hét eseményeivel: először a Honvéd, majd a Tatabánya otthonában szereztünk nem csak rendkívül fontos, de egyben imponálóan magabiztos győzelmet. Az őszi szezon két legfontosabb rangadóján a közvetlen riválisok ellen összesen 30 gólt szereztünk és csak 9 találatot kaptunk. Nem dőlhetünk hátra: a közvetlen riválisoknak számító ellenfelek sorban jönnek tovább, a következő hetekben még a Szentes, az Eger és a III. Kerületi TVE elleni összecsapás is vár ránk.

Utóbbira nem kell sokat várni, hiszen a fővárosi együttest az újszegedi sportuszoda sátorállítása miatt szokatlan időpontban és helyszínen, csütörtökön 19 órától Mórahalmon, a Móradombi uszodában fogadjuk. Fontos információk a szurkolóknak: a belépés díjtalan, a maszkviselés pedig kötelező, ahogy a helyszínen kapható cipővédőt is használni kell (vagy váltópapucs is megfelelő). Az uszoda címe: 6782, Mórahalom, Móradombi krt. 16.

Amikor legutóbb a bajnokságban vendégül láttuk a III. Kerületi TVE-t, nem akármilyen meccset láttak a lelkes szurkolók: óriási izgalmak és fordulatok végén 11–11-es döntetlent hozott a párosítást. Nagyszerű lenne megismételni a bravúrt, hagyományos beharangozó videónkban csapatkapitányunk, Ráski Lilla is ezt a célt tűzte ki.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Ezúttal a védelmünk volt parádés, újabb rangadón arattunk sima győzelmet!

Újabb OB I-es rangadón nyertünk imponáló magabiztossággal: a Honvéd után a Tatabánya otthonában sem kellett izgulni, 9–2-es győzelemmel szereztünk fontos bajnoki pontokat.

Ott folytattuk, ahol abbahagytuk – így foglalható össze legegyszerűbben a Tatabánya elleni idegenbeli OB I-es rangadónk. A Honvéd elleni, fantasztikus formát átmentettük erre a derbire is, így az első negyed 3–0-s részeredményt hozott közvetlen riválisunk otthonában.

A remek játékot a második negyedben is folytattuk, és ki kell emelni: a nagyszünetig Tátrai Szonja kétszer, csapatkapitányunk, Ráski Lilla pedig háromszor volt eredményes, ráadásul az összes addigi találatunkat akciógólként lehetett elkönyvelni, míg mi csak egy büntetőből kaptunk gólt.

5–1-es szegedi vezetésnél volt térfélcsere, így nyugodtak lehettünk, de nem álltunk le: Ráski a negyedik gólját ezúttal emberelőnyből szerezte, majd Bicskei Réka is betalált centerből, míg a védelmünk továbbra is szinte hibátlan volt.

Miklós Réka ezúttal is magabiztosan értékesítette az ötmétereseket, büntetőivel ki is alakult a 9–2-es végeredmény. A Honvéd ellen a 21 gólt eredményező támadójátékunk, most pedig a mindössze 2 találatot engedélyező védelmünk volt parádés, le a kalappal a lányok előtt!

Varga Tamás: – A Honvéd elleni sima siker után még nem mertem nyíltan kijelenteni, de most már nyugodtan mondhatom: ez a két rendkívül magabiztos győzelem azt mutatja, hogy szintet léptünk. A nyári kupasorozatban ezek még szoros párosításoknak tűntek, most viszont nem is volt kérdés a bajnoki pontok sorsa. A két legfontosabb őszi rangadón összesen 30 gólt szereztünk és csak 9 gólt kaptunk. Ezért nagyon keményen megdolgoztak a lányok, akiknek szívből gratulálok. Büszkék lehetnek, ahogy én is az vagyok rájuk, az ilyen meccsekért érdemes edzőnek lenni. Remek fizikális állapotban vannak a játékosaim, kiválóan beépültek a nyári igazolások, összetartó a társaság, ráéreztek a taktikára, most pedig úgy védekeztek, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ezután nem lehet más célunk a jövő héten: meg akarjuk rángatni az oroszlán bajszát.

Tatabánya–Szeged SZTE 2–9 (0–3, 1–2, 1–3, 0–1)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 4. forduló. Vezette: Bereczki, Nóvé.
Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 2, Zink, Orbán, Zöld, Szedlák, Keresztes. Csere: Zantleitner H., Gróf, Dobos, Sóti, Kovács, Kenderes. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai 2, Ráski 4, Bicskei 1, Ármai, Korom. Csere: Regős, Botka, Kurucz, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 4/1.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Ismét fontos pontokat szerezhetünk

Újabb nagy derbi vár ránk: OB I-es csapatunk szombaton 18:15-től a Tatabánya vendége lesz. Jól kezdtük a régóta várt, rendkívül fontos meccsek sorozatát, a Honvéd ellen mutatott teljesítmény megismétlése újabb bajnoki pontokat hozhat.

Régóta vártuk ezt az időszakot, hiszen élvonalbeli együttesünk ezekben a hetekben sorra küzd meg közvetlen riválisaival. Az alapszakasz első körének legfontosabb időszakát kiválóan kezdtük, hiszen a Honvéd otthonában kiütéses, 21–7-es sikert arattunk. Azon a mérkőzésen olyan teljesítményt mutattunk, amely remek visszajelzés volt az elmúlt közel három hónap munkájáról. Ideje ismét bizonyítani, hiszen szombaton 18:15-től a Tatabánya vendégei leszünk.

A magyar kupa idei kiírásában elkerültük egymást, de az előző szezonból akadnak emlékeink a Tatabánya elleni összecsapásokról. Pontosan ezért kell alaposan felkészülni, hiszen a legutóbbi idegenbeli bajnokin nem játszottunk jól, de szoros csatában a szív diadalát arattuk, az itthon OB I-es találkozón viszont már nem kellett izgulni a győzelemért, ahogy a kupaderbin is simán nyertünk.

A célunk egyértelmű: újabb három bajnoki pontot szeretnénk bezsebelni! Hagyományos beharangozó videónkban Bicskei Réka is erről beszélt, de a felkészülés is szóba került.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Ütős eredmény lett a kemény munka első OB I-es gyümölcse

Rendkívül magabiztos, 21–7-es győzelmet arattunk a Honvéd otthonában. Varga Tamás vezetőedző szerint kezd beérni a kemény munka, amely akár OB I-es bravúrral is kamatozhat.

Élvonalbeli csapatunk favoritként utazott a Honvéd otthonába, ám a Kőér utcában így sem számítottunk olyan rajtra, amely nyolc perc alatt eldönti az OB I-es bajnokit. A meccs első negyedét ugyanis 7–0-ra nyertük, ebben a szakaszban Miklós Réka öt, csapatkapitányunk, Ráski Lilla pedig két gólt lőtt, így nem kellett izgulni a folytatásban.

Később már a legfiatalabb játékosok is folyamatosan is lehetőséget kaptak, a harmadik negyedtől pedig így is tovább nőtt a különbség. A lányok előtt ott lebegett a 20 gól elérésének célja, amit sikerült elérni, sőt, a végén még rátettek egy lapáttal, így 21–7-re nyertek a Honvéd vendégeként, elkönyvelve az OB I-es szezon első sikerét.

Varga Tamás: – Nem csak szép ez az eredmény, ütős is. K.O.-val nyertünk, ahogy egy olyan együttestől illik, amely a középmezőnyben szeretne minél előkelőbb helyezést elérni. Szívből gratulálok minden játékosomnak, büszke vagyok rájuk! Örülök, hogy a fiataloknak is tudtam bőven lehetőséget adni. Ezúttal is mindenki szívvel-lélekkel játszott, a védekezésünk pedig nagyon masszív volt, különösen az első negyedben. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen még a harmadik negyedben vezetett ellenünk a Honvéd, nyögvenyelős volt az a siker, most viszont már egyre jobban látszik az elmúlt tizenkét hét kemény munkája. Az említett kupameccs óta két szintet léptünk feljebb, és itt nem is szabad megállni, hiszen a következő hetekben kiélezettebb rangadók várnak ránk közvetlen riválisaink ellen. Ha ilyen elánnal játszunk a továbbiakban, OB I-es bravúrt is elérhetünk!

Honvéd–Szeged SZTE 7–21 (0–7, 4–4, 1–4, 2–6)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 3. forduló. Budapest, Kőér utca. Vezette: Sándor, Madarasi.
Honvéd: Varga – Hollósi, Pap 1, Rajna 4, Bálint 1, Besszer, Czakó. Csere: Aranyi (kapus), Ringhofer, Király, Molnár 1, Bojtor, Baksa, Balaskó. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 5, Tátrai 1, Ráski 3, Bicskei 2, Ármai, Botka 2. Csere: Kucsera (kapus), Pádár, Hasznos, Regős 4, Korom 1, Kurucz 3. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 6/4.
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/3.
Kipontozódott: Király, Bálint, ill. Hasznos.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A szezon első bajnoki győzelme a cél

A női vízilabda OB I új szezonjának első győzelmét szeretnénk bezsebelni Budapesten, ahol szombaton 17 órától a Honvéd vendégei leszünk. Ezzel a mérkőzéssel kezdetét veszi egy fontos sorozat.

A Ferencváros és a BVSC elleni bajnoki remek lehetőséget adott a gyakorlásra, játékunk csiszolására, most pedig rendkívül fontos sorozat veszi kezdetét: sorban játszunk közvetlen riválisaink ellen. A széria szombaton 17 órakor indul, holnap ugyanis a Honvéd vendégei leszünk, majd sorrendben a Tatabánya, a III. Kerület, az Eger és a Szentes következik.

Az első két OB I-es találkozón a tisztes helytállás volt a cél, amely abszolút sikerült, a zuglóiak ellen például 10 gólt szereztünk, amire építhetünk is a folytatásban. Csütörtökön megyei riválisunkkal tartottunk főpróbát a fontos sorozatra, a SZUE-ban egy edzőmeccs keretében csaptunk össze a Szentessel. Nem számoltuk a gólokat, de a játék képe alapján bizakodóak lehetünk, Varga Tamás vezetőedző meg is dicsérte tanítványait a rendkívül hasznos találkozó után.

Az új élvonalbeli szezon harmadik mérkőzésén az első sikerünk megszerzése a cél. Ez nem is lehet kérdés, hiszen a tavalyi alapszakaszban idegenben 10, hazai pályán pedig 13 góllal bizonyultunk jobbnak a Honvédnál. Irány tehát a főváros, ahonnan bajnoki pontokkal a zsebünkben szeretnénk hazajönni – ezt hangsúlyozta hagyományos beharangozó videónkban saját nevelésű játékosunk, Pádár Boglárka is.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Tíz gólt szereztünk a BVSC ellen!

Az OB I új szezonjának első hazai mérkőzésén 20–10-es vereséget szenvedtünk a BVSC együttesétől. Jóval esélyesebb fővárosi ellenfelünknek sok szép gólt lőttünk, becsülettel, olykor nagyszerű megoldásokat bemutatva helytálltunk.

A héten többen betegséggel bajlódtak a felnőtt keretben, így az ifjúsági csapatból három játékos is csatlakozott hozzánk: az egyaránt 15 éves Varga Nóra és Pintér Bonita Dominika, illetve a 16 esztendős Kispál Réka segítette ki OB I-es csapatunkat a BVSC elleni hazai bajnokin. Pár percre mindannyian lehetőséget kaptak, a két fiatalabb pólós pedig most debütált az élvonalban, ehhez szívből gratulálunk!

Másfél hónap után játszhattunk újra otthon, szép, kora őszi időben. A hangulat is kiváló volt az első negyedben, hiszen olykor támadásban és védekezésben is tapsot érő megoldásokkal álltunk helyt a jóval esélyesebb fővárosi riválissal szemben. Miklós Réka ötméteressel egyenlített ebben a játékrészben, majd az utolsó percben Ármai Zita remek találattal szépített.

Ráski Lilla is betalált büntetőből, majd Bicskei Réka egy csavargólt szerezhetett volna, ha velünk van a kapufa. Sebaj, a következő támadásban Hasznos Nóra gyönyörű lökettel pókhálózta ki a jobb felső sarkot. Időközben megléptek a zuglóiak, így a nagyszünetben 4–9-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben Ráski akcióból is eredményes volt, nem is akárhogyan: egy lendületes támadás végén életerős lövéssel, szélről talált be, ez a jelenet az addigi legnagyobb tapsot érte. Bicskeinek pedig most összejött: ha nem is csavarral, de egy fineszes kapáslövéssel iratkozott fel a gólszerzők közé, majd Kurucz Kata használt ki a negyed végén egy jól kijátszott helyzetet.

A becsületes helytállásra az utolsó negyedben sem lehetett panaszunk, Ármai például nagyon szép passzok után mattolta egyesületünk egykori kapusát, Tóth Esztert. Miklós Réka gólja után is csettintettünk, Ráski megúszása révén pedig 10 gólig jutottunk, támadásban tehát járt a kalapemelés a lányoknak!

Szeged SZTE–BVSC 10–20 (2–4, 2–5, 3–5, 3–6)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Pásztor, Juhász.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai, Ráski 3, Bicskei 1, Ármai 2, Botka. Csere: Hasznos 1, Kurucz 1, Varga, Pintér, Kispál. Vezetőedző: Varga Tamás.
BVSC: Tóth – Mészáros 6, Takács 1, Farkas 3, Leimeter 2, Kele 2, Gémes. Csere: Fekete 1, Dobos, Hnatyszyn 2, Alaksza, Mihály 2, Gyöngyössy 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 6/2.
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 3/3.

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Másfél hónap után újra hazai meccs!

Nagyon vártuk már ezt a napot, hiszen másfél hónapja nem volt hazai meccsünk: szombaton 13 órától az újszegedi sportuszodában a BVSC ellen vívunk OB I-es mérkőzést.

Legutóbb augusztus 21-én, hat hete volt utoljára hazai mérkőzésünk. Nagy öröm számunkra, hogy továbbra is nézők előtt lehet játszani a találkozókon, éppen ezért vártuk rendkívül izgatottan a holnapi derbit: szombaton 13 órától a BVSC ellen újra szurkolóink támogatásával bizonyíthatunk, ezúttal már az OB I-ben.

Főpróbának ígérkezik ez az összecsapás, hiszen jövő héttől sorrendben a Honvéd, a Tatabánya, a III. Kerületi TVE, az Eger és a Szentes következik az élvonalban. Erre a fontos időszakra gőzerővel készülünk, és most Varga Tamás vezetőedző remek visszajelzést kaphat az eddigi munkáról.

Hagyományos beharangozó videónkban ezt Gyöngyösi Boglárka is említette, de kapusunk nyilatkozott a keretről és a Fradi elleni bajnokinkról is.

Fotó: Vidovics Ferenc

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!