Kikapott a Szeged SZTE, de dicséretet kapott a szövetségi kapitánytól!

Az OB I 14. fordulójában a Szeged SZTE női vízilabdacsapata 14-3-as vereséget szenvedett a Dunaújváros vendégeként. Az előrehozott, kora délutáni találkozót Budapesten rendezték, ahol Bíró Attila szövetségi kapitány is jelen volt, aki dicsérte a Tisza-partiakat.

Dunaújváros–Szeged SZTE 14–3 (2–0, 3–2, 5–0, 4–1)
Női vízilabda OB I, 14. forduló. Budapest, III. ker. TVE uszoda, 50 néző. Vezette: Nóvé, Marjay.
Dunaújváros: AARTS – Menczinger 2, GURISATTI 3, Mahieu 2, GARDA 3, Vályi, Huszti. Csere: Brezovszki 1, HORVÁTH 2, Luka 1, Ziegler, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.
Szeged SZTE: TRIFÁN – Árkosy, TÓTH P., Lengyel A., Rácz, Lengyel D. 1, DAMNJANOVICS 2, . Csere: Gyöngyösi (kapus), Hasznos, Kispál, Ádám. Megbízott edző: Lakó Gábor.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 9/0.
Ötméteresből: 3/2, ill. 2/1.
Kipontozódott: Tóth P.

A női vízilabda OB I-ben a Szeged SZTE csapatának szokatlan helyszínen és időpontban volt jelenése, hiszen pénteken kora délután a III. kerületi TVE-uszodában kellett a Dunaújváros elleni idegenbeli bajnokiját lejátszania. A cél a tisztes helytállás volt a megbízott edző, Lakó Gábor vezette Tisza-parti csapatnak, amely össze is jött a válogatottakkal felálló ellenféllel szemben: a félidő előtt 4–2-re jött fel a Szeged.

Ezután jött az, amire lehetett számítani: a Dunaújváros klasszisai megrázták magukat, és egy 6–0-s rohammal eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. Ehhez az ellenfélnél nem csak a mezőnyjátékosokra volt szükség, hiszen a holland válogatott kapus, Laura Aarts fantasztikus formában védett, így innentől kezdve csak egy alkalommal tudtak kifogni rajta, a vége pedig 14–3-as vereség lett.

A három lőtt gól nem hízelgő, de az első két negyedben mutatott teljesítményével elégedett lehet a Szeged, amely a kevés csere miatt sem bírta tartani a tempót a folytatásban. A helytállást bizonyítja, hogy a jelen lévő Bíró Attila szövetségi kapitánytól a meccs után dicséretet kaptak a vendégek, a tréner szerint értékelhető teljesítményt nyújtottak egy szűk és fiatal kerettel.

Lakó Gábor: – Jólesett nekünk a kapitány dicsérete, de az első két negyed játéka önmagában motiváló lehet a későbbiekre, hiszen amíg bírták erővel a lányok, nagyon odatették magukat. A Dunaújváros többször teljes sort cserélt, erre nekünk nem volt lehetőségünk, ami a harmadik negyed végére az eredményjelzőn is látható volt. Teljesen vállalható meccset játszottunk egy rangos ellenféllel szemben

cikk: Délmagyar

Vélemény, hozzászólás?