A Szeged SZTE mestere.

A Csuvi becenévre hallgató szakember  másfél hónappal ezelőtt maga kérte a váltást, így a továbbiakban a 2001-es korosztályú leányválogatottal dolgozik majd. Ebbe a nemzeti csapatba a Hungerit-Szentesi VK-tól Dömsödi Dalma, Korom Réka és Kudella Panna is jó eséllyel kaphat meghívót Varga Tamástól. A váltás okai pedig összefüggnek az edző szegedi munkájával.

– Tavaly nyárig sosem dolgoztam női vonalon, de nagyon megtetszett. Azt vettem észre, hogy a női csapatoknál sokkal fontosabb az edző személyisége és szakmai elképzelése, jobban alakíthatók a lányok. Egy ilyen feladat pedig nagyobb koncentrációt, kihívást vagy akár adrenalint jelent, mint egy férficsapat vezetése. Szerencsére megkaptam erre a lehetőséget, hogy válogatott- szinten is ilyen feladatom legyen – mesélte Varga Tamás, aki emellett a Faragó Tamás vezette, idősebb korosztályos válogatott munkáját is segíti szakmai felügyelőként.

A tréner a napokban a Digi Sportnak nyilatkozva egy váratlan, merész célt fogalmazott meg: négy év múlva már a bajnoki aranyért szeretne harcba szállni a Szeged SZTE élén.

– A vezetőség is előrelépésben gondolkodik, pár éven belül éremesélyesként szeretné látni a csapatot. Ha már érem, akkor a legfényesebbet célzom meg – hangsúlyozta Varga Tamás.

Vélemény, hozzászólás?