ZF EGER-SZEGED SZTE rájátszás

Sajnos gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Elhunyt Novotta Sándor, OB-I-es játékvezető, játékvezetői ellenőr, a Magyar Vízilabda Szövetség játékvezetői bizottságának tagja. Az ő tiszteletére halkult el a publikum egy percre. Az első támadás után ötméterest kap az Eger, Ráski lövése azonban a kapufán csattant. Horváth Anna kétszer is bravúros mozdulattal hárított. A negyed felénél Bódi Fruzsina vállalkozott lövésre, szépen kilőtte a bal felső sarkot, 1:0. Tóth Petra emberelőnyből egyenlített, 1:1. Ötméterest kap az Eger, amit Varga Tamás kommentált a játékvezetőnél, sárgalapot kapott érte. Hlengiwe pedig a sarokba lőtt, 2:1. Vezetésük nagyobb arányú is lehetett volna az első negyed végére, de a szépen kidolgozott helyzetek kimaradtak.

A második negyed Horváth Anna védésével kezdődött, indításából Hlengiwe került helyzetbe, de kimaradt. Csakúgy, mint a szegedi próbálkozás. Tóth Csenge azonban jól fordult a kapu előtt és a hálóba helyezett, 3:1. Jól védekeztek a mérkőzés ezen szakaszában és Horváth Anna a kapuban is biztos pontnak számított. Olyannyira, hogy Rácz Daniella ötméteresét is gyors mozdulattal hárította. Az ellentámadásból Szűcs Petra  nagy gólt lőtt, 4:1. A másik kapunál Tóth Petra lövése került a kapujukba, miután megpattant egy hárítani akaró egri kézen, 4:2. Újabb ötméteressel próbálkozhattak a szegedi lányok. Horváth Anna ebbe is bele ért, de végül Lengyel Dominika lövése átment a gólvonalon, 4:3. Ez maradt a félidő eredménye.

Ötméteressel kezdte az Eger a  harmadik negyedet is, de micsoda különbség! Méghozzá Hlengiwe és gól lett az eredménye, 5:3. Tovább folytatódott az ötméteres- párbaj, ezúttal Botka a gólszerző, 5:4. Ráski felsősarkos lövését védte bravúrral Trifán, ám a következő támadásnál, Hlengiwe lövésénél már tehetetlen volt, 6:4. Katona Zsófi szállította a kiállítást, Biros Péter időt kért. A  Szeged tapad az Egerre. Nem sikerült, az előny kimaradt. Ami nem ment előnyből, ment akcióból, Ráski lőtt szép gólt, 7:4. Lengyel Dominika nagyon eltalálta a bal felső sarkot, 7:5. Ráski lemásolta a szegedi gólt és elemi erővel vágta a labdát a sarokba, 8:5.

Három gól az előny az Eger javára az utolsó felvonás előtt, de még azért nincs lefutva minden. Pláne úgy, hogy a negyed felénél Lengyel Anett talált a kapunkba, 8:6. Még egy ötméteres az Eger javára, amit Mikós Réka lőtt a kapu jobb oldalába, 9:6. Horváth Anna sokadik bravúrja biztosította, hogy ne kelljen izgulni az egri csapatnak a végére. A nyolcadik ötméteres a mérkőzésen, Horváth Anna azonban lehúzta a rolót. Igaz Árkosy még betalálta a vége előtt, 9:7. 

A két győztes mérkőzésig tartó párharcban előny az Egernél. Következhet a szegedi visszavágó.

A mérkőzést követő információ, hogy Miklós Rékát elvitte a mentő, miután kapott egy rúgást a medencéjére.

Biros Péter: Nagyon elégedett vagyok, hogy meg tudtuk nyerni a meccset. Úgy gondolom, hogy egymás hibáiból élt a két csapat, ezért is alakult ilyen szorosan a találkozó. Előzetesen többet vártam saját csapatomtól. A Szeged, azonban jobban teljesített a vártnál. Az biztos, hogy Szegeden még nehezebb dolgunk lesz és ha ugyanennyit hibázunk mint most, akkor ott akár el is veszíthetjük a találkozót.

Varga Tamás: Nagyon jó mérkőzés volt. Talán azért is alakult ilyen szorosan, mert Szilágyi Dorottya nem játszhatott az egrieknél. Alapvetően elégedett vagyok az eredménnyel. Több gólt is figyelmetlenségből kaptunk. Ha ezek nincsenek, még jobb eredményt is elérhettünk volna

ZF-Eger – Szeged SZTE

9:7 (2:1, 2:2, 4:2, 1:2

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 100 néző

V.:  Marnitz M., Tóth I.

ZF-Eger: Horváth A. -, Rocska L., Dobi D., Katona Zs., Molnár D., Ráski L. 2, Miklós R.1, Tóth Cs.1, Pulyblank A., Szűcs P.1, Bódi F 1 ., Hlengiwe M. 3, Szilágyi Sz., Aranyi R. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Szeged SZTE: Trifán D., – Árkosy L. 1, Torma B., Karai N., Botka Zs 1., Lengyel A. 1, Ádám E., Rácz D., Damjanovic I., Lengyel D. 2, Tóth V., Tóth P.2, Gyöngyösi B. Edzők: Varga Tamás, Tóth Sándor

Gól – Emberelőnyből: 0/5. ill.: 2/7

Gól – ötméteresből: 3/4. ill.: 2/4

Kipontozódott: Miklós Réka a 32. percben

Folytatás, Szerda 18.30 Szegeden.

Vélemény, hozzászólás?