A szív diadalát arattuk Tatabányán

A női vízilabda OB I hétközi fordulójában 8–7-re nyertünk a Tatabánya vendégeként

A BVSC és a Ferencváros elleni bajnokik után következett az első igazán szoros, és nagy téttel bíró derbink a női vízilabda OB I-ben: a Tatabánya otthonában szerepeltünk. Riválisunkkal az elmúlt években sok komoly csatát vívtunk, és most is akadt izgalom bőven. Pedig simának tűnt a meccs az első percek után, hiszen 4–1-re gyorsan megléptünk.

– Ezután sajnos buta hibákat vétettünk, amikor végkép eldönthettük volna a meccset – véli Varga Tamás vezetőedző. – Az ellenfél kapusát túlságosan tiszteltük. A nagyobb gond a zűrzavar volt a vízben, de meg kell védenem a lányokat, hiszen ez a jelenség kicsit érhető, sok új játékos érkezett hozzánk a nyáron, téthelyzetben még nem tudtak összeszokni.

A mester tehát a játék képét nem dicsérte, mégis hangsúlyozta: nagy gratuláció jár a tanítványainak, akik az utolsó negyedet 7–7-es részeredménnyel várva kiharcolták a sikert. A győztes gólt a triplázó Lengyel Dominika szerezte.

– Ez a szív diadala volt! Nem játszottunk jól, de óriási szívvel küzdöttek a lányok! Az összekovácsolódás terén sokat jelent ez a siker. Persze sokat kell még dolgoznunk, remélem, hogy hétről hétre látszik majd a csapat fejlődése – zárta értékelését trénerünk.

Tatabánya–Szeged SZTE 7–8 (2–4, 2–2, 3–1, 0–1)
Női vízilabda OB I, 3. forduló. Tatabánya, 150 néző. Vezette: Várkonyi, Ercse.
Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 2, Jenei 3, Tátrai, Balogh, Kurucz 1, Keresztes 1. Csere: Dobos, Dróth, Zink, Vaszari. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szeged SZTE: Trifán – Miklós 1, Ármai, Bicskei 1, Lengyel D. 3, Mchunu 2, Tóth P. 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Árkosy, Rompos, Botka, Lengyel A. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 4/0.
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/1.

Fotó: Délmagyarország, Kuklis István

Vélemény, hozzászólás?