Az első héten követtük Varga Tamás itinerét

– Tavasszal legalább négy pontot szeretnénk szerezni a III. Kerület és a Hungerit-Szentesi VK elleni hazai bajnokikon – az őszi szezon értékelésekor ezt nyilatkozta vezetőedzőnk, Varga Tamás. A célok elérésében segíthet, hogy kezd összeszokni a keret, miután nyáron fél tucat új játékos érkezett.

Ez persze még biztosan nem elég, kemény munkára is szükség van, amit el is kezdtünk: múlt héten már edzéseket vezényelt Lakó Gábor. Az utánpótlásunkkal foglalkozó tréner helyettesítette a vezetőedzőt az első héten, hiszen Varga Tamás a fővárosban dolgozott a leány junior válogatottal.

– Csak technikailag voltam ideiglenesen az edző, hiszen Tamás minden feladatot aprólékosan leírt nekünk, pontos itinert követtünk a lányokkal – kezdte a beszélgetést az évnyitó hétre megbízott szakember. – Nem csak ezeket a feladatokat végezték odaadóan és fegyelmezetten a játékosok, de látszott, hogy az ünnepek alatt is mindenki lelkiismeretesen elvégezte a házi feladatnak szánt erősítő gyakorlatokat. A telemetriás mérések adatai alapján is elmondható, hogy jól dolgoznak – mondta elégedetten Lakó Gábor.

Számunkra is február első napján kezdődik a tavaszi szezon, akkor a BVSC-t fogadjuk az újszegedi sportuszodában. Addig is nem csak fizikai és taktikai szempontból szeretnénk fejlődni.

– A csapatépítő események is nagyon fontosak, így természetesen közös meccsnézéseket is tervezünk a budapesti Európa-bajnokság alatt. Ez az erőgyűjtés szakasza volt sok úszással, lábtempóval és kondizással, de már az első héten is előkerült a labda – árulta el Lakó.

Fotó: Török János (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?