Varga Tamás hasznos impulzusokat kapott a válogatottnál

 

Varga Tamás két fronton is fontos felkészülési munkát végez, hiszen egyesületünk vezetőedzőjeként és a junior leány válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik. Mindkét együttesnél elégedett a pólósok teljesítményével.

Egyesületünk vezetőedzője, Varga Tamás ezt az évet a válogatottal kezdte, hiszen január első teljes hetében a junior leány nemzeti csapat felkészülését irányította szövetségi kapitányként. A budapesti edzőtáborban is Béres Gergely és Lukács Dénes segítette a munkáját.

– Első körben huszonkét játékossal dolgoztunk, de most már csökkenteni kellett a létszámot, hiszen a tavaszi szezon közben már kevesebbet leszünk együtt, nyáron pedig jön a korosztályos Európa-bajnokság – mondta a játékosként kétszeres olimpiai bajnok szakember. – A kontinensviadalra hangolunk, de az első héten főként az alpokra koncentráltunk. Jó volt a közös munka, nagyon élveztem, remek impulzusokat kaptam, amelyeket a szegedi munka során is hasznosítani tudok.

Felnőtt együttesünk idei felkészülése Lakó Gábor irányításával indult, az utánpótlásunkat vezető szakember Varga Tamás itinerét követte, és nagyon elégedett vol a lányok munkájával. Vezetőedzőnk is pozitívan nyilatkozott a visszatérése utáni első hétről.

– Ott tartunk, ahol ilyen időszakban tartanunk kell, mindenki munkájával elégedett vagyok. A céljainkhoz és lehetőségeinkhez mérten minden a helyén van. Nehézséget csak az okoz, hogy nem egyszerű ellenfelet szervezni a kétkapuzáshoz, de szerdán Lehmann István SZVPS-csapata a segítségünkre lesz – árulta el Varga Tamás.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?