Szépségdíjas bravúrjaink is voltak

Az újszegedi sportuszodában a két Európa-bajnoki bronzérmes játékossal felálló BVSC-től 13–3-ra kaptunk ki az év első OB I-es mérkőzésén.

A találkozó első találatát ötméteresből kaptuk, majd a BVSC megduplázta előnyét, de részünkről is volt miért dicsérni a lányokat. Az első negyedben nem is kaptunk több gólt, egyre pontosabb és harciasabb lett a védekezésünk, viszont a szünetig nem tudtunk felzárkózni.

A folytatásban a vendégek tovább növelték előnyüket, de ez volt a papírforma, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra személyében a fővárosiaknál két Európa-bajnoki bronzérmes játékos is szerepelt. Trifán Dóra közel volt egy nagy bravúrhoz, Mihály Kinga ötméteresét majdnem kapufára tornázta.

A 14. percben megtört a jég, Bicskei Réka talált be a részünkről, nem is akárhogyan: centerből, háttal a kapunak, csavarral volt eredményes, járt is a vastaps a szépségdíjas gólért.

Lengyel Dominika kapufájánál bosszankodtunk kicsit, Bicskei ejtésénél pedig nem is hittünk a szemünknek, a labdát a kapu torkából piszkálta ki egy zuglói mezőnyjátékos. Gyöngyösi Boglárka ötméterest hárított, ezért is járt az elismerés.

A kapufa többször velünk volt a harmadik negyedben, majd Melody remek lökettel szépített, sőt, Tóth Petra egy jól megjátszott akció végén lőhetett üresen kapura, így ő is betalált.

Az utolsó játékrészben sokáig nem láttunk gólt, ami a védekezésünket dicséri, de a fővárosiakét is, sajnos távol tartottak minket a kaputól. A BVSC végül 13–3-ra nyert, helytálltunk az év első mérkőzésén.

Szeged SZTE–BVSC 3–13 (0–2, 1–4, 2–4, 0–3)
Női vízilabda OB I, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Bereczki, Pásztor.
Szeged SZTE: Trifán – Miklós, Lengyel A., Bicskei 1, Lengyel D., Mchunu 1, Tóth P. 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Árkosy, Korom, Rompos, Pádár, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.
BVSC: Tóth E. – Farkas K. 1, Farkas T., Mihály 1, Leimeter 3, Kele 2, Gyöngyössy 1. Csere: Doroszlai (kapus), Fekete, Alaksza 1, Utassy 2, Koncz, Takács 2, Király. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 3/1.
Ötméteresből: –, ill. 5/4.

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?