Sima sikert arattunk a Tatabánya ellen!

Magabiztos, 12–5-ös győzelmet értünk el a Tatabánya elleni hazai OB I-es bajnoki mérkőzésen.

A két fél legutóbbi kupamérkőzése alapján esélyesnek számítottunk a Tatabánya elleni OB I-es derbin, de ilyen sima kezdésre így sem számítottunk: Lengyel Anett megúszás után ziccerből szerzett vezetést, majd Ármai Zita találatával gyorsan 2–0 állt az eredményjelzőn. Zink egy távoli lövéssel ugyan szépített, de már az első negyed után nyugodtak lehettünk, a folytatásban ugyanis Tóth Petra centerből volt eredményes, majd Korom Réka egy szépen végigjátszott akcióra tett pontot.

A második negyedben Bicskei Réka is villant center pozícióban, Lengyel Anett szép távoli löketével pedig már 6–1-re vezettünk mindössze 11 perc után. Innentől már nyugodtan játszhattunk, ráadásul tovább nőtt a különbség, hiszen Miklós Réka ötméterest értékesített, majd Mchunu Hlengiwe is feliratkozott a gólszerzők közé.

A félidő után nem kellett sokat várni az újabb találatainkra, Korom Réka és Ármai Zita lövése is tapsot érdemelt. A szünetig egy tatabányai gól kozmetikázta az állást, a hajrában csak a különbség volt kérdéses. Csapatkapitányunk, Lengyel Dominika a hetedik mezőnyjátékosunk volt, aki gólt jegyzett, majd Mchunu egy megúszás után szerezte az utolsó találatunkat, végül a Tatabánya szépített.

Sajnos az utolsó akció előtt bosszantó jelenetet láttunk: Varga Tamás a kispadunk felé fogalmazott meg egy kritikát, majd érthetetlen módon kiállították. Reméljük, hogy megvizsgálják a jelenetet, hiszen így a szombaton 19 órakor kezdődő, szintén fontos, III. Kerületi TVE elleni hazai rangadón kellene nélkülöznünk vezetőedzőnket.

Szeged SZTE–Tatabánya 12–5 (4–1, 4–2, 2–1, 2–1)
Női vízilabda OB I, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Rubos, Kádár.
Szeged SZTE: Trifán – Miklós 1, Lengyel A. 3, Bicskei 1, Lengyel D. 1, Mchunu 1, Tóth 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Ármai 2, Korom 2, Árkosy, Rompos. Vezetőedző: Varga Tamás.
Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 1, Jenei 1, Regős, Tátrai 1, Zink 1, Keresztes. Csere: Marsi (kapus), Zöld, Vaszari 1, Zantleitner H., Orbán. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.
Kiállítva: Varga Tamás (32. p.).

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?