Fantasztikus meccsen, óriásit küzdve szereztünk pontot!

Izgalmas és szórakoztató OB I-es mérkőzésen, szebbnél szebb gólokat szerezve bravúros, 11–11-es döntetlent értünk el a III. Kerületi TVE ellen.

A vendégek legjobbja, Kisteleki Dóra nyitotta a gólok sorát, majd Forgács gyorsan növelte a különbséget, ezért nagyon sajnáltuk, amikor Mchunu szép ejtése nem jött be. Annak már jobban örültünk, hogy egy fővárosi támadáson belül kétszer is velünk volt a kapufa, de sajnos Lengyel Anett pattintott lövése is így végezte a túloldalon. Miklós Réka büntetőjével így is sikerült szépíteni, de a vendégek ezután megléptek, 1–4-es hátrányban vártuk a folytatást.

A második negyedben Gyöngyösi Boglárka védései után járt a taps, majd Lengyel Dominika szép gólja is jutalmat kapott. Sajnos Rompos Dóra hiába lőtt nagy helyzetből, bravúrral hárították a próbálkozását, Petőváry pedig növelte a különbséget. Csapatkapitányunk válaszolt, Lengyel Dominika az előző találatát is felülmúlva lőtte ki a felső sarkot, majd magabiztos ötméteresével döntetlenre (3–3) hoztuk a második játékrészt.

A nagyszünet utáni első akciót Ármai Zita góllal zárta, így már csak kétgólos volt a különbség (5–7), ez nagyon kellett! Mi több: egy szépen végigjátszott akció utolsó mozzanataként Bicskei Réka gyönyörű góllal jelentkezett. A gólszépségverseny folytatódott, Miklós Réka fantasztikus ejtése a meccs addigi legszebb jelenete volt. A túloldalon Gyöngyösi bravúrral védett, de Bicskei Réka lövésénél a kapufa megakadályozta az egyenlítést.

Lengyel Dominika is szerzett gólt ejtésből, majd jött a pillanat, amiért nagyon megdolgoztunk: Rompos Dóra egyenlített! (9–9). Sajnos a folytatásban két góllal elment a III. Kerületi TVE, de nem adtuk fel, küzdöttünk tovább, Bicskei Réka pedig centerből szépített. (10–11). Lengyel Anett egy akciónk utolsó másodpercében lőtt higgadtan, bele is csapott a vízbe örömében, ugyanis egyenlítést ért a megmozdulás.

Az utolsó másodpercben Lengyel Anett lőtt a győzelemért, sajnos sikertelenül, de így is bravúros eredményt értünk el a 11–11-es döntetlennel! Szép volt, lányok!

Szeged SZTE–III. Kerületi TVE 11–11 (1–4, 3–3, 3–2, 4–2)
Női vízilabda OB I, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Kollár, Debreceni.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Lengyel A. 1, Tóth, Árkosy, Lengyel D. 4, Bicskei 2, Miklós 2. Csere: Mchunu, Rompos 1, Korom, Ármai 1. Megbízott edző: Lakó Gábor.
III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 3, Pap 1, Kisteleki 1, Forgács 1, Illés 1, Petőváry 3. Csere: Hajdú, Rajkort, Szűcs, Drávucz 1, Szentkereszti. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. –.
Kipontozódott: Tóth.

Fotó: Vidovics Ferenc.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?