Változott az OB I programja: jövő hét szerdán folytatjuk a bajnokságot

A női olimpiai vízilabda selejtezőtorna halasztása miatt elkészült az OB I új programja, amely szerint március 11-én folytatjuk a pontvadászatot a Honvéd vendégeként, majd az áprilisi helyosztókkal zárul a bajnokság.

A koronavírus veszélye miatt a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a tervek szerint május 17. és 24. között rendezi meg Triesztben a női olimpiai vízilabda selejtezőtornát. Ehhez a női vízilabda OB I-nek is alkalmazkodnia kell, hiszen a válogatottunknak a felkészüléséhez szükséges időt is meg kell hagynia az elhalasztott esemény előtt. Márciusban így nem lesz szünet, sőt: már ebben a hónapban három mérkőzést játszunk.

– Épp múlt héten írtam egy hathetes edzésprogramot, most át is írhatom, de mindenki így járt, ez mindenkinek ugyanolyan kihívás. A válogatott érdekében alkalmazkodunk, ez a legkevesebb, amit tehetünk nemzeti csapatunkért. Igyekszünk úgy felkészülni, hogy az első két, nagyon fontos bajnokin, a Honvéd és a Szentes ellen hozzuk a szükséges pontokat – nyilatkozta érdeklődésünkre Varga Tamás vezetőedző.

A rájátszásban rögtön az egymás után állók (1.–2.,3.–4., 5.–6., 7.–8, 9.–10.) játszanak egymás elleni, az egyik fél második győzelméig tartó helyosztó párharcot. Így legkésőbb április 16-án minden magyar élvonalbeli klubcsapat számára véget ér az OB I, hogy Európa-bajnoki bronzérmes válogatottunk másnap el is kezdhesse pontosan egy hónapos felkészülését.

A női vízilabda OB I alapszakaszának programja:
Március 11. (szerda): Honvéd–Szeged SZTE
Március 14. (szombat): Szeged SZTE–Szentes
Március 21. (szombat): Eger–Szeged SZTE
Április 1. (szerda): Szeged SZTE–UVSE
Április 4. (szombat): Dunaújváros–Szeged SZTE

A helyosztó párharcok várható játéknapjai:
Április 8. (szerda)
Április 11. (szombat)
Április 16. (csütörtök)

Vélemény, hozzászólás?