Tízgólos sikerrel hangoltunk a megyei derbire

A szombati, Szentes elleni rangadóra készülő OB I-es vízilabdacsapatunk 19–9-es győzelmet aratott a Honvéd otthonában.

Szombaton Csongrád megyei rangadó lesz az újszegedi sportuszodában, így élvonalbeli együttesünk számára ennek jegyében telik a hét. Varga Tamás vezetőedző is azt nyilatkozta: a Szentes elleni csatára tartogatja a csúcsformát, így a hét elején kemény tréningek vártak játékosainkra, akik lényegében edzésből mentek a fővárosba. A Honvéd vendégei voltunk, és mesterünk kijelentette: nem vár sziporkázó játékot, hiszen most nem vagyunk olyan frissek, csak a győzelem a lényeg.

Ehhez képest tükörsima volt a kezdésünk: sorrendben Bicskei Réka, Lengyel Dominika, Ármai Zita és Rompos Dóra találataival egy 4–0-s negyeddel megléptünk. Erre a második játékrészben rá is tudtunk tenni egy lapáttal. Egy emberelőnyt lezárva Miklós Réka is feliratkozott a gólszerzők közé, és már olyan sima volt a meccs, hogy lehetőséget lehetett adni a fiataloknak.

Ezt használta ki Hasznos Nóra: 15 éves reménységünk büntetőből megszerezte élete első OB I-es gólját. Sőt, később a szintén 15 esztendős Pádár Boglárka is feljegyezhette első élvonalbeli találatát.

A mérkőzés második felében már csak a különbség és az eredmény volt a kérdés: végül 19–9-es sikerrel hangoltunk a megyei derbire.

Varga Tamás: – Mindössze két gólt kaptunk a nagyszünetig, aminek örültem, de miután cseréltem, kaptunk elkerülhető találatokat. A 19 lőtt gólunk önmagáért beszél, gratulálok a lányoknak, és köszönöm nekik, hogy úgy álltak a meccshez, ahogy kell: egy pillanatra sem becsülték le az ellenfelet. A kilenc kapott gól kicsit sok, de a játék összképe alapján belefért, viszont a Szentes ellen négy negyeden át kell úgy játszani és koncentrálni, mint most tettük két játékrészen át. A mérkőzés elérte a célját, remek felkészülés volt a megyei derbire. Hasznos Nórának és Pádár Boglárkának külön gratulálok életük első OB I-es góljaihoz.

Honvéd–Szeged SZTE 9–19 (0–4, 2–5, 2–5, 5–5)
Női vízilabda OB I, 14. forduló. Vezette: Juhász, Fodor.
Honvéd: Varga, Rajna 1, Gyárfás 2, Lantos 3, Szűcs, Borsi 1, Czakó. Csere: Hollósi, Bojtor, Bálint 1, Tomerle, Pap 1. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged SZTE: Trifán – Árkosy, Miklós 3, Lengyel A., Bicskei 2, Lengyel D. 4, Tóth 2. Csere: Gyöngyösi (kapus), Rompos 2, Hasznos 1, Ármai 1, Mchunu 2, Pádár 1, Korom 1. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 9/5.
Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hasznos.

Fotó: Karnok Csaba (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?