“Minden elismerést megérdemelnek a lányok”

A koronavírus-járvány miatt csonka szezonná vált idény értékelésére kértük Varga Tamást, OB I-es csapatunk vezetőedzőjét. A tréner szerint tanítványai odatették magukat a közös munka során, amelynek gyümölcsébe bele is kóstoltak a bajnokság leállása előtt.

Élvonalbeli együttesünk számára tiszta volt a kép az idény előtt. Egy alaposan megváltozott, hét új játékossal felálló kerettel szerettünk volna a női vízilabda OB I-ben minél több riválist megelőzni: a Tatabánya, a Honvéd, a III. kerületi TVE és a Hungerit-Szentesi VK négyesével szálltunk harcba a minél jobb helyezésért. Sosem tudjuk meg, hogy a koronavírus-járvány miatt törölt szezonban milyen pozíciót csíptünk volna el, de a forma alapján megyei párharc volt várható a hetedik helyért.

– Éppen ezért voltunk nagyon pechesek a járványhelyzet miatt, hiszen a Szentes elleni hazai rangadó előtt döntöttek a leállásról. Ismerem annyira a lányokat, hogy nyugodtan kijelentsem: kilencven százalékban biztos vagyok benne, hogy legyőztük volna megyei riválisunkat! – mondta magabiztosan Varga Tamás, a Szeged SZTE vezetőedzője.

A sok új játékos miatt az őszi szezon a formálódásról szólt, akkor még sima vereséget szenvedtünk a tehetségekkel és rutinos klasszisokkal is felálló III. Kerületi TVE-től, de a szegedi visszavágón már teljesen más volt a helyzet, óriási meccsen döntetlent harcoltuk ki.

– Ez is jól mutatja, hogy milyen fejlődésen mentünk keresztül. Abszolút elégedett vagyok az idénnyel, a játékosok nagyon odatették magukat a szezonban, a kemény munka édes gyümölcsébe idén bele is kóstoltunk. Furcsa helyzet konkrét eredmény és rájátszás nélkül dicsérni a tanítványokat, de minden elismerést megérdemelnek a lányok – fogalmazott a tréner, majd hozzátette: nem csak a közvetlen riválisok ellen, a nagy csapatok ellen is voltak kiváló periódusaik, amelyekre lehet építeni a következő szezonban.

A női vízilabda OB I-ben elért eredményeink a 2019/20-as szezonban:

1. forduló: BVSC–Szeged SZTE 18–9
2. forduló: Szeged SZTE–FTC 6–17
3. forduló: Tatabánya–Szeged SZTE 7–8
4. forduló: III. kerületi TVE–Szeged SZTE 12–8
5. forduló: Szeged SZTE–Honvéd 22–9
6. forduló: Szentes–Szeged SZTE 12–11
7. forduló: Szeged SZTE–Eger 5–15
8. forduló: UVSE–Szeged SZTE 19–4
9. forduló: Szeged SZTE–Dunaújváros 9–21
10. forduló: Szeged SZTE–BVSC 3–13
11. forduló: FTC–Szeged SZTE 16–10
12. forduló: Szeged SZTE–Tatabánya 12–5
13. forduló: Szeged SZTE–III. kerületi TVE 11–11
14. forduló: Honvéd–Szeged SZTE 9–19

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?