Korosztályos csapataink előtt is le a kalappal!

A koronavírus-járvány miatt korosztályos együtteseink számára is csonka lett az idény, de így is szerettünk volna szezonértékelőt adni, hiszen saját nevelésű tehetségeink szép győzelmekkel és szorgalmas munkával bizonyították a vízilabda iránti szeretetüket.

A felnőtt OB I-es együttesünk tagjai mellett saját nevelésű játékosaink is megérdemelnek minden dicséretet ebben a szezonban, hiszen a gyermek és serdülő korosztályos bajnokságokban szép eredményeik voltak, ezeket vesszük most górcső alá utánpótlás-edzőnkkel, Lakó Gáborral.

Leány Gyermek Országos Bajnokság

A legkisebbek között értük el a legtöbb győzelmet, hiszen hat sikert is elkönyvelhetett a lelkes társaság, a pontvadászat lezárásakor így a 8. helyen állt a Szegedi Női Vízilabda Egylet. A Tatabánya, a Győr, a Polo Sport Club és az Eger elleni győzelmekkel közvetlen riválisainkat megelőztük, és karnyújtásnyira volt egy óriási bravúr. A második helyen álló UVSE ellen hatalmas csatát vívtak a szegedi lányok, akik végül 17–16-ra kikaptak, de így is nagyon büszkék voltunk rájuk. 

– Az a meccs is bizonyította, hogy az elért eredményeknél is nagyobb potenciál volt a csapatban. Ha az a találkozó pár perccel tovább tart, talán mi nyerünk, vagy ha kicsit hamarabb esünk át a holtponton, hiszen a lányok eleinte túlságosan tisztelték az ellenfelet a vízilabda szentélyében. Amint megjött a hit, óriási felzárkózást mutattak, és nem csak ezen a mérkőzésen. Volt olyan győzelmünk, ahol hatgólos hátrányból fordítottunk. Ezekből a részsikerekből lehet leginkább tanulni és erőt meríteni, az eredmények mindenképp motiválnak majd minket a jövőben. Gratulálok a gyerekeknek! – értékelte a csapat idényét Lakó Gábor, majd hozzátette: tavasszal egy még erősebb időszak jöhetett volna, hiszen a felvételik után még nagyobb elánnal vetették magukat az edzésekbe a lányok.

Egyik játékosunk kiemelkedő statisztikával büszkélkedhet, hiszen Báló Lili negyedik helyen zárt a góllövőlistán, amihez külön gratulálunk!

Leány Serdülő Országos Bajnokság

Ez a korosztály szintén a 8. helyen állt az idény lezárásakor, köszönhetően a III. Kerületi TVE, a Győr, az OSC és a Polo Sport Club együttesei ellen aratott összesen öt győzelemnek. Ennél a csapatnál is felcsillant egy bravúr reménye, hiszen az Egerrel nagy csatát vívtak a lányok (15–18). A legeredményesebb játékos az OB I-ben is bemutatkozó Hasznos Nóra volt, a 13. helyen állt a góllövőlistán.

– Hajtós bajnoki szezon volt, amely azt hozta, amit várni lehetett a csapattól. Gyerek korosztályos játékosok töltötték fel a keretet, a fiatal társaságból pedig két kulcsjátékos megsérült, pont akkor tértek volna vissza, amikor jött a járvány. Mindezek fényében szép sikereket értek el a gyerekek. Nagyon büszkék voltunk rájuk az uszodán kívül is, hiszen remek felvételi eredményekkel bizonyították, hogy a sport mellett a tanulást is komolyan veszik, ebben pedig egyesületünk is támogatja őket – hangsúlyozta Lakó Gábor.

Leány Ifjúsági Országos Bajnokság

Sajnos a pontszerzés nem sikerült, így a bajnokság lezárásakor 12. helyen állt a csapatunk. Kevesen szerepelnek ebben a korosztályban, két ifistánk van, így a feljátszók révén nagyon fiatal társasággal vágtunk neki az idénynek, amely során a felnőttek közül Korom Réka sokat segített nekünk, ezúton is köszönjük!

– Az említettek miatt a tisztes helytállás volt a cél, ami sikerült is, illetve hasznos játéklehetőséget kaptak a gyerekek. Természetesen örültünk volna, ha összejön a pontszerzés, tavasszal akár el is érhettük volna ezt a célt – mondta Lakó Gábor.

Alkalmazkodtunk a járványhelyzethez

Az utánpótlásunkat irányító szakember elárulta: a koronavírus-járvány miatt leállás nem járt a munka megállásával, a szárazföldi edzéseket online is megtartották, az otthoni tréningek után pedig most már medencés foglalkozásra is van lehetőség, egészen június 30-ig. Júliusban jöhet a megérdemelt nyári szünet, augusztusban pedig új lendülettel vágnak a gyerekek a remélhetőleg járványmentes új szezonba.

Tizenkét tehetségünket is figyeli a szövetség

A Magyar Vízilabda Szövetség tehetséggondozó programja figyeli az ügyes lányokat. Büszkén mondhatjuk el, hogy a projekt keretében az MVLSZ már tizenkét játékosunkkal is kiemelten foglalkozik: Lovász Janka, Báló Lili, Körffy Anna, Kucsera Lili, Mészáros Flóra, Medgyes Virág, Farkas Dóra, Farkas Fanni, Varga Nóra, Juhász Zina, Pádár Boglárka és Hasznos Nóra is felhívta magára a figyelmet.

Fotó: Kuklis István (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?