Fiatalos lendülettel kezdtük el a felkészülést

Élvonalbeli csapatunk a héten elkezdte a felkészülést, keretünkhöz négy új játékos csatlakozott, utánpótlásunkból pedig újabb saját nevelésű tehetség került a felnőttekhez.

A héten munkához látott OB I-es csapatunk, alaposan megújult kerettel kezdtük a felkészülést. Mivel Árkosy Lilla, Lengyel Anett és korábbi csapatkapitányunk, Lengyel Dominika is befejezte élsportolói karrierjét, négy új igazolás szerepel élvonalbeli együttesünkben, illetve egy újabb saját nevelésű tehetségünk a kapusként bevethető Kucsera Lili személyében.

Fiatalos lendülettel vágtunk munkába, hiszen játékosaink életkora 18 és 22 év között van. Az egyetlen kivétel új csapatkapitányunk, a rosszkéz oldalon bevethető Ráski Lilla, aki 31 esztendősen igazolt hozzánk a Ferencvárostól. A zöld-fehérektől érkezett még Regős Maja is, aki centerként kettős igazolással szerepel nálunk, hiszen a Fradinál játszik az utánpótlásban, velünk pedig az OB I-ben – keretünkhöz csütörtökön csatlakozik. A kapás oldalon szereplő Kurucz Kata és a rosszkéz oldalon bevethető Tátrai Szonja Tatabányáról érkezett hozzánk.

Ráski Lilla: – Még nem láttam sokat a városból, de eddig minden tetszik Szegeden, ahogy a csapat is. Varga Tamás meggyőzően érvelt arról, hogy milyen jó lenne együtt dolgozni, tetszett a klub jövőképe is. Az első tapasztalataim alapján lelkes és motivált csapatunk meglepetéseket is okozhat a bajnokságban. Tetszik, hogy egy ilyen fiatal társaság élére kell állnom csapatkapitányként, és megkönnyíti a dolgom, hogy remek itt a hangulat, összetartó a közösség.

Kurucz Kata: – A nagynéném Szegeden dolgozik színésznőként, így színházi előadások miatt már többször jártam itt. Eddig minden nagyon tetszik a városban, ahol az egyetemi tanulmányaimat is elkezdem. Varga Tamással már dolgoztam a korosztályos válogatottnál, vonzó volt számomra a lehetőség, hogy az irányításával fejlődjek. Az első benyomásaim nagyon jók, remek a hangulat a csapatnál, az edzések is tetszenek. Befogadó közösségbe kerültem, olyan érzés, mintha már évek óta itt játszanék.

Tátrai Szonja: – Csak pár napja vagyok Szegeden, de nagyon tetszik a környezet és a csapat is. Szuper társasághoz csatlakoztam, izgatottan várom a mérkőzéseket!

Varga Tamás: – Az előző szezon kezdőcsapatából csak Bicskei Réka maradt nálunk, így időre van szükség, mire a tanulási fázis beérik, ahogy idén a járvány előtt már nagyon szépen látszott a kemény munka eredménye. A magyar kupa egyértelműen a felkészülés része, és csak ősszel érdemes majd arról beszélni, hogy milyen élvonalbeli helyezésre lehet képes ez a csapat. Fiatalos, dinamikus, motivált keretünk van, és szerintem remekül összeállhat a csapat. Úgy látom, tovább tudjuk vinni az elmúlt években kialakított szellemiséget, amelyben korábbi csapatkapitányként Lengyel Dominika rengeteget segített.

A Szeged SZTE OB I-es kerete a 2020/2021-es szezonban:
Ráski Lilla, Kurucz Kata, Tátrai Szonja, Regős Maja, Kucsera Lili, Botka Zsófia, Gyöngyösi Boglárka, Bicskei Réka, Ármai Zita, Miklós Réka, Pádár Boglárka, Korom Réka, Rompos Dóra, Hasznos Nóra.

Programunk a BENU Női Vízilabda Magyar Kupa B csoportjában:
Július 28. (kedd), 18.00: BVSC–Szeged SZTE
Július 30. (csütörtök), 18.30: Szeged SZTE–III. Kerületi TVE
Augusztus 3. (hétfő), 17.00: Dunaújváros–Szeged SZTE
Augusztus 11. (kedd), 18.30: Szeged SZTE–Honvéd
Augusztus 13. (csütörtök), 18.30: Szeged SZTE–BVSC
Augusztus 17. (hétfő), 18.30: III. Kerületi TVE–Szeged SZTE
Augusztus 21. (péntek), 18.30: Szeged SZTE–Dunaújváros
Augusztus 27. (csütörtök): Honvéd–Szeged SZTE

A kupasorozatban minden hazai mérkőzésünket az újszegedi sportuszodában rendezik, ahogy ősszel a hazai OB I-es találkozóinkat is.

Fotó: Délmagyarország, Frank Yvette

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?