Mindenki tiszta erőből hajtott

A női vízilabda magyar kupa első fordulójában csapatunk 19–2-es vereséget szenvedett a BVSC vendégeként. A csapat hozzáállását dicséret illeti, játékosaink végig keményen küzdöttek.

139 nap szünet után végre tétmérkőzésen játszhatott élvonalbeli felnőtt együttesünk, a magyar kupa B csoportjának rajtját izgatottan vártuk. Sajnos a szezonnyitó találkozón még nem volt az igazi a formánk, de ez érthető is, hiszen múlt héten kezdtük el a közös munkát egy rendkívül fiatal kerettel, nem is volt titok, hogy számunkra felkészülési találkozónak számít a meccs. Ráadásul a lányok hozzáállását maximális dicséret illeti, ezt Varga Tamás vezetőedző is kiemelte.

A harmadik negyedben tört meg a szegedi gólcsend, ekkor egyesületünk saját nevelésű tehetsége, Pádár Boglárka talált be, majd a hajrában új csapatkapitányunk, Ráski Lilla szépített ötméteresből.

Folytatjuk a munkát, két nap múlva pedig már jön a szezon első hazai derbije: csütörtökön 18.30-tól a III. Kerületi TVE-t fogadjuk az újszegedi sportuszodában.

Varga Tamás: – Mindenki bőven kapott játékperceket, most ez volt a legfontosabb. Kőkemény felkészülést kezdtünk el múlt héten, fárasztó tréningekből érkeztünk, és még így is mindenki tiszta erőből hajtott az utolsó pillanatig, ezért le a kalappal a lányok előtt! Külön kiemelném Kucsera Lili teljesítményét, 15 éves kapusunk az utolsó negyedben lehetőséget kapott, és remekül együtt élt a játékkal. Ahhoz képest, hogy keveset gyakoroltuk a védekezést, ezen a téren nem is volt annyira rossz a formánk. Természetesen sok hibát vétettünk, amit lefordulásokkal büntetett erősebb ellenfelünk. Nyilván még sokat kell dolgozni, hogy összeszokjon az alaposan átalakult, fiatal keret. Ez az eredmény most reális, dolgozunk rajta, hogy a bajnoki szezonban ne legyen ekkora a különbség a két csapat között.

BVSC–Szeged SZTE 19–2 (5–0, 3–0, 5–1, 6–1)
Női vízilabda magyar kupa, B csoport, 1. forduló. Budapest, Szőnyi út. Vezette: Sándor, Madarasi.
BVSC: Tóth – Mészáros 2, Alaksza D. 5, Takács, Farkas 2, Mihály 2, Leimeter 2. Csere: Doroszlai (kapus), Ősz, Gasparics, Kele 4, Alaksza N., Gémes 2, Fekete. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós, Tátrai, Ráski 1, Bicskei, Ármai, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Pádár 1, Rompos, Regős, Korom, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 8/1.
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.

Fotó: Kuklis István (Délmagyarország)

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?