Remek periódusokkal előrelépést mutattunk

A női vízilabda magyar kupa második fordulójában hazai pályán 15–7-es vereséget szenvedtünk a III. Kerületi TVE-től. Egyértelmű volt a fejlődés a keddi szezonnyitó mérkőzéshez képest.

A BVSC elleni 19–2-es vereség után több lőtt és kevesebb kapott gól volt a cél a papíron szintén erősebb III. Kerületi TVE ellen. A női vízilabda magyar kupa második fordulójában ezúttal már otthon szerepeltünk, az újszegedi sportuszodában pedig továbbra is vonzó a nyitott medencés, nyári hangulat, amely a szokásosnál több nézőt vonzott.

Már az elején érezhető volt: nem lesz gond azzal, hogy fejlődést mutassunk. Ellenfelünk gyorsan szerzett négy gólt, de utána csapatunk egyre magabiztosabb szoros védekezéssel lepte meg a vendégeket. Sajnos a második negyedben is volt egy pár perces rövidzárlatunk, amely ismét könnyű gólokat adott a fővárosiaknak, de új igazolásunk, Tátrai Szonja villanásai újra lendületet adtak.

Az utolsó negyedben dőlt el, hogy mennyire lehetünk elégedettek. A több gólt ekkor már kipiálhattuk, majd a szintén idén érkező Kurucz Kata és Ráski Lilla szemfüles találatai és 15 esztendős kapusunk, Kucsera Lili újabb ügyes beállása tovább javította a képet.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Lukács Dénes, Illés Henrietta, Varga Tamás és Bicskei Réka értékelt.

Szeged SZTE–III. Kerületi TVE 7–15 (1–4, 2–4, 1–3, 3–4)
Női vízilabda magyar kupa, B csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Berki, Juhász.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Tátrai 3, Ráski 1, Bicskei, Ármai 2, Korom, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Rompos, Pádár, Miklós, Hasznos, Regős, Kurucz 1. Vezetőedző: Varga Tamás.
III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 3, Kisteleki 4, Koppány 1, Illés 2, Kudella 5, Pál. Csere: Dulics (kapus), Pap, Nagy, Hajdú, Tóth-Deme. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 9/0, ill. 5/2.
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 6/4.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?