Hatalmas szívvel játszottunk

A III. Kerületi TVE vendégeként 12–9-re kaptunk ki a magyar kupában. A fővárosi összecsapás nagy csatát hozott, sokáig vezettünk, és az utolsó negyedben is támadtunk az egyenlítésért.

A szegedi “odavágón” nyolc gól volt csapatunk és a III. Kerületi TVE között a budapesti ellenfél javára, így a magyar kupa csoportkörének “visszavágóján” a jóval szorosabb eredmény elérése volt a cél. Ez abszolút sikerült, sőt, sokáig mi diktáltuk a tempót: a harmadik negyed közepén 6–5-re vezettünk, ekkor már ötödik alkalommal voltunk előnyben.

Ezután a végül 6 gólig jutó Kisteleki Dóra vezérletével fordított és meglépett a hazai csapat, majd újra kezdtünk zárkózni, felcsillant a remény az egyenlítésre is. Sajnos az egalizálás nem jött össze, de a helytállás abszolút, nagy csatára késztettük a riválist.

A következő fordulóban hazai meccsen drukkolhatunk a lányoknak: pénteken 18:30-tól a Dunaújvárost fogadjuk az újszegedi sportuszodában. A belépés ezúttal is ingyenes lesz, szeretettel várjuk szurkolóinkat!

Varga Tamás: – Gratulálok fővárosi riválisunknak, hiszen nagy csatában harcolta ki a három pontot! A csapatomnak is komoly elismerés jár, hiszen ismét javuló tendenciát mutatva, hatalmas szívvel és akarattal játszottak a lányok. Elhitték, hogy van keresnivalójuk ezen a derbin, a győzelem lebegett a szemük előtt, Gyöngyösi Boglárka jól védett. A végére talán elfáradtunk, de nincs szégyenkezni valónk. Nagyon erős ellenfelünkkel szinte végig tartottuk a lépést, sokáig vezettünk is. Fantasztikus küzdelem volt, nagybetűs csapatmunka!

III. Kerületi TVE–Szeged SZTE 12–9 (2–2, 2–3, 4–1, 4–3)
Női vízilabda magyar kupa, B csoport, 7. forduló. Budapest, III. Kerületi TVE uszoda. Vezette: Veilandics, Pintér.
III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 1, Kisteleki 6, Koppány 1, Illés, Kudella, Pál 1. Csere: Pap 1, Nagy 1, Hajdú 1, Tóth-Deme. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Tátrai 3, Ráski 2, Bicskei, Ármai, Botka 1, Kurucz 1. Csere: Pádár, Miklós 2, Rompos, Regős, Korom, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 14/5.
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Crittenden, Koppány, Pál.

Fotó: Vidovics Ferenc

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?