Magabiztos idegenbeli sikerrel zártuk a csoportkört

A magyar kupa csoportkörének utolsó fordulójában 16–10-re nyertünk a Honvéd vendégeként, így hat ponttal a negyedik helyen zártunk.

A Honvéd ellen a szegedi “odavágón” 11–9-re nyertünk, most pedig egy újabb siker lebeg a lányok szeme előtt, a magyar kupa csoportkörének utolsó fordulójában idegenben is le akarták győzni a fővárosi riválist. Támadásban ennek megfelelően kezdtünk, hiszen az első negyedet öt lőtt góllal zártunk, de ekkor még semmi sem dőlt el, hiszen négy találatot kaptunk.

Félidőben már sajnos a budapestiek vezettek, de ezután egy komolyabb sebességre kapcsoltunk a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában: a harmadik negyedet 4–0-ra nyertük. Ez a szakasz kellő önbizalmat adott a végjátékhoz, ahol az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses. Végül nagyon magabiztos, 16–10-es siker arattunk.

Varga Tamás: – Dekoncentráltan kezdtünk védekezésben, buta hibáinkat kihasználta a Honvéd, amelynek bizonyos esetekben szerencséje is volt, de megérdemelten vezetett félidőben. Nem tudom, hogy a délelőtti edzés és az utazás volt-e az oka, de nem érkeztünk meg igazán a meccsbe. A csapat becsületére legyen mondva, hogy a harmadik negyedtől ritmust váltottunk védekezésben, nagyon feljavult a kapunk előtti játék, majd a fizikális fölényünk is látszott a hajrában, így a lányok felőrölték a Honvédot.

Honvéd–Szeged SZTE 10–16 (4–5, 5–2, 0–4, 1–5)
Női vízilabda magyar kupa, B csoport, 10. forduló. Budapest, Széchy Tamás Uszoda, 50 néző. Vezette: Kovács, Kenéz.
Honvéd: Aranyi – Czakó 1, Bálint, Gyárfás 2, Rajna 3, Király 1, Pap 3. Csere: Hollósi, Ringhofer, Besszer, Balaskó, Bojtor, Tomerle. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Tátrai 1, Ráski 2, Bicskei 2, Ármai 5, Botka, Kurucz. Csere: Kucsera (kapus), Pádár, Hasznos 1, Miklós 3, Regős 2, Korom. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 13/5.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 4/3.
Kipontozódott: Hollósi, Pap, Bálint.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?