Az első negyed döntött, holnap a 7. helyért játszunk

A BENU Magyar Kupa margitszigeti rájátszásának első fordulójában 17–13-as vereséget szenvedtünk az Egertől. Sajnos a meccs rosszul indult számunkra, de a hajrában egy 6–0-s szakasszal szépítettünk, holnap déltől pedig a hetedik helyért játszunk.

Nagyon egyben éreztük a lányokat, remek hangulatban utaztak a BENU Magyar Kupa rájátszására, így különösen sajnáltuk az első negyedet az Eger elleni nyitóderbin. A hevesi rivális nyolc játékperc után 6–1-re vezetett, a komoly hátrányt pedig nagyon nehéznek tűnt behozni.

A lányok mindent megtettek, küzdöttek és hajtottak, az utolsó negyedben pedig öt perc alatt csináltak egy 6–0-s szakaszt, amellyel három gólra csökkentették a különbséget. Helytálltunk, de az első negyed részeredménye miatt ez sajnos nem volt elég a győzelemhez.

Nincs idő a sebeket nyalogatni. Fel a fejjel, lányok, jön a következő feladat! Kedden 12 órától a hetedik helyért játszunk majd a III. Kerület és a Szentes párharcának vesztesével.

Varga Tamás: – Különösen sok gólt kaptunk a mérkőzés első felében, 17 kapott góllal nem lehet meccset nyerni egy ilyen erős ellenféllel szemben. Védekezésben, blokkolásban és kapusteljesítményben sokat kell javulnunk. Nem voltunk esélytelenek, de az Eger kihasználta a hibáinkat.

Eger–Szeged SZTE 17–13 (6–1, 5–4, 3–2, 3–6)
BENU Magyar Kupa, rájátszás az 5–10. helyért, 1. forduló. Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda. Vezette: Füzesi, Kenéz.
Eger: Kiss – Menczinger 4, Hertzka 5, Katona, Czigány 4, Szmodics 2, Bódi. Csere: Podlovics (kapus), Párkányi, Pásztor 1, Dobi, Gálicz, Horák, Szilágyi 1. Vezetőedző: Biros Péter.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 5, Tátrai 1, Ráski 4, Bicskei, Ármai 1, Botka 1. Csere: Kucsera (kapus), Rompos, Regős, Korom, Kurucz 1. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 5/3.
Gól – ötméteresből: –, ill. 4/3.
Kipontozódott: Bódi, ill. Ármai.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?