Óriási fordítással és megérdemelt ezüstéremmel zárt utánpótlásunk

A gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályú Magyar Kupában elért csoportharmadik helyezések után a Rüll Csaba Emléktornán remekelt utánpótlásunk: az utolsó mérkőzésen óriási fordítással – a második félidőt 10–1-re hoztuk – nyert serdülő együttesünk, ezzel pedig ezüstérmesek lettek a lányok.

Felnőtt együttesünk mellett utánpótlásunk számára is a Magyar Kupával indult az új szezon. A gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályú sorozatban egyaránt a Ferencváros, a Szentes és az Alföld lett az ellenfelünk az A csoportban. Az eredmények is hasonlóan alakultak: mindhárom korosztályban a harmadikok lettünk a csoportban, egyaránt két vereséggel és egy győzelemmel, így a csoportkör jelentette a végállomást.

– A védekezésünk ekkor még nem állt össze igazán a járvány miatti hosszú kihagyás után, és ezt nem tudtuk elég lőtt góllal kompenzálni. Jó tapasztalat volt, amit fel is használtunk, hiszen az augusztusi felkészülésünk középpontjában a Rüll Csaba Emléktorna volt – árulta el Lakó Gábor vezetőedző.

A meghívásos egri tornára 18 fős serdülő kerettel utaztunk, így a tréner sokaknak tudott játéklehetőséget adni remek együttesek ellen. A házigazda gyermek és serdülő csapata mellett a POLO SC és az OSC volt az ellenfelünk. Utóbbi riválistól 11–6-ra kikaptunk, míg az egri gyermek csapat elleni találkozónk 21–6-os szegedi sikerrel zárult. Az egri serdülőkkel szemben fegyelmezett és jó játékkal 9–7-re nyertünk.

– Utóbbi találkozóra biztosan mindenki emlékezni fog egy ideig, és nem csak az eredmény miatt, hiszen fantasztikus hangulata volt a találkozónak. A lányok nagyon megdolgoztak azért a győzelemért. Az OSC ellen is nagy szívvel küzdöttek, az akarattal nem volt gond, ott egy kicsit fáradtnak éreztem a társaságot – jegyezte meg Lakó Gábor.

Jött az utolsó. POLO SC elleni derbi, amelyen a torna ezüstérme volt a tét. Ellenfelünk már a nyakában érezhette a medált, hiszen a félidőben 5–1-re vezetett. Mi viszont másként gondoltuk! A szegedi lányok óriási játékkal 10–1-re hozták a második félidőt, így nagyszerű fordítással, teljesen megérdemelten állhattak a dobogó második fokára.

– Igazi csapatsiker volt, de ki lehet emelni Báló Lili teljesítményét, hiszen 15 találattal ő lett a torna gólkirálynője, és ennek is egy emberként örültünk. A jelenlévők szerint mi voltunk a legvidámabb és legszimpatikusabb csapat, amit szintén díjaztak. Szívből gratulálok mindenkinek! Szép volt, lányok! – zárta örömszavait a vezetőedző.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?