Ütős eredmény lett a kemény munka első OB I-es gyümölcse

Rendkívül magabiztos, 21–7-es győzelmet arattunk a Honvéd otthonában. Varga Tamás vezetőedző szerint kezd beérni a kemény munka, amely akár OB I-es bravúrral is kamatozhat.

Élvonalbeli csapatunk favoritként utazott a Honvéd otthonába, ám a Kőér utcában így sem számítottunk olyan rajtra, amely nyolc perc alatt eldönti az OB I-es bajnokit. A meccs első negyedét ugyanis 7–0-ra nyertük, ebben a szakaszban Miklós Réka öt, csapatkapitányunk, Ráski Lilla pedig két gólt lőtt, így nem kellett izgulni a folytatásban.

Később már a legfiatalabb játékosok is folyamatosan is lehetőséget kaptak, a harmadik negyedtől pedig így is tovább nőtt a különbség. A lányok előtt ott lebegett a 20 gól elérésének célja, amit sikerült elérni, sőt, a végén még rátettek egy lapáttal, így 21–7-re nyertek a Honvéd vendégeként, elkönyvelve az OB I-es szezon első sikerét.

Varga Tamás: – Nem csak szép ez az eredmény, ütős is. K.O.-val nyertünk, ahogy egy olyan együttestől illik, amely a középmezőnyben szeretne minél előkelőbb helyezést elérni. Szívből gratulálok minden játékosomnak, büszke vagyok rájuk! Örülök, hogy a fiataloknak is tudtam bőven lehetőséget adni. Ezúttal is mindenki szívvel-lélekkel játszott, a védekezésünk pedig nagyon masszív volt, különösen az első negyedben. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen még a harmadik negyedben vezetett ellenünk a Honvéd, nyögvenyelős volt az a siker, most viszont már egyre jobban látszik az elmúlt tizenkét hét kemény munkája. Az említett kupameccs óta két szintet léptünk feljebb, és itt nem is szabad megállni, hiszen a következő hetekben kiélezettebb rangadók várnak ránk közvetlen riválisaink ellen. Ha ilyen elánnal játszunk a továbbiakban, OB I-es bravúrt is elérhetünk!

Honvéd–Szeged SZTE 7–21 (0–7, 4–4, 1–4, 2–6)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 3. forduló. Budapest, Kőér utca. Vezette: Sándor, Madarasi.
Honvéd: Varga – Hollósi, Pap 1, Rajna 4, Bálint 1, Besszer, Czakó. Csere: Aranyi (kapus), Ringhofer, Király, Molnár 1, Bojtor, Baksa, Balaskó. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 5, Tátrai 1, Ráski 3, Bicskei 2, Ármai, Botka 2. Csere: Kucsera (kapus), Pádár, Hasznos, Regős 4, Korom 1, Kurucz 3. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 6/4.
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/3.
Kipontozódott: Király, Bálint, ill. Hasznos.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?