Ezúttal a védelmünk volt parádés, újabb rangadón arattunk sima győzelmet!

Újabb OB I-es rangadón nyertünk imponáló magabiztossággal: a Honvéd után a Tatabánya otthonában sem kellett izgulni, 9–2-es győzelemmel szereztünk fontos bajnoki pontokat.

Ott folytattuk, ahol abbahagytuk – így foglalható össze legegyszerűbben a Tatabánya elleni idegenbeli OB I-es rangadónk. A Honvéd elleni, fantasztikus formát átmentettük erre a derbire is, így az első negyed 3–0-s részeredményt hozott közvetlen riválisunk otthonában.

A remek játékot a második negyedben is folytattuk, és ki kell emelni: a nagyszünetig Tátrai Szonja kétszer, csapatkapitányunk, Ráski Lilla pedig háromszor volt eredményes, ráadásul az összes addigi találatunkat akciógólként lehetett elkönyvelni, míg mi csak egy büntetőből kaptunk gólt.

5–1-es szegedi vezetésnél volt térfélcsere, így nyugodtak lehettünk, de nem álltunk le: Ráski a negyedik gólját ezúttal emberelőnyből szerezte, majd Bicskei Réka is betalált centerből, míg a védelmünk továbbra is szinte hibátlan volt.

Miklós Réka ezúttal is magabiztosan értékesítette az ötmétereseket, büntetőivel ki is alakult a 9–2-es végeredmény. A Honvéd ellen a 21 gólt eredményező támadójátékunk, most pedig a mindössze 2 találatot engedélyező védelmünk volt parádés, le a kalappal a lányok előtt!

Varga Tamás: – A Honvéd elleni sima siker után még nem mertem nyíltan kijelenteni, de most már nyugodtan mondhatom: ez a két rendkívül magabiztos győzelem azt mutatja, hogy szintet léptünk. A nyári kupasorozatban ezek még szoros párosításoknak tűntek, most viszont nem is volt kérdés a bajnoki pontok sorsa. A két legfontosabb őszi rangadón összesen 30 gólt szereztünk és csak 9 gólt kaptunk. Ezért nagyon keményen megdolgoztak a lányok, akiknek szívből gratulálok. Büszkék lehetnek, ahogy én is az vagyok rájuk, az ilyen meccsekért érdemes edzőnek lenni. Remek fizikális állapotban vannak a játékosaim, kiválóan beépültek a nyári igazolások, összetartó a társaság, ráéreztek a taktikára, most pedig úgy védekeztek, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ezután nem lehet más célunk a jövő héten: meg akarjuk rángatni az oroszlán bajszát.

Tatabánya–Szeged SZTE 2–9 (0–3, 1–2, 1–3, 0–1)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 4. forduló. Vezette: Bereczki, Nóvé.
Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 2, Zink, Orbán, Zöld, Szedlák, Keresztes. Csere: Zantleitner H., Gróf, Dobos, Sóti, Kovács, Kenderes. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai 2, Ráski 4, Bicskei 1, Ármai, Korom. Csere: Regős, Botka, Kurucz, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 4/1.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?