Óriási meccs, óriási győzelem!

Szokatlan helyszín, szokatlan meccs: a III. Kerületi TVE elleni mórahalmi rangadónkon percenként estek a találatok. A gólzáporos derbit a harmadik negyedben mutatott tökéletes játékkal eldöntöttük, így zsinórban harmadik bajnokinkat nyertük meg, ezúttal 17–14-es végeredménnyel.

Nagy meccsre számítottunk, de ez a gólzápor így is mindenkit meglepett a III. Kerületi TVE elleni rangadónkon. A találatok sorát az első akciókból Konda és Ármai nyitották, majd Bicskei és Botka is kihasználta lövőhelyzetét. Sőt: saját nevelésű tehetségünk, Hasznos gyönyörű ejtésével már magabiztos előnybe kerültünk.

Ezután sem volt megállás, hiszen a fővárosiak ötméteresből szépítettek, majd Miklós talált be, ezután pedig egy támadóhibát követő gyors ellentámadás végén Ráski volt higgadt ziccerben. A következő percek sajnos nem nekünk kedveztek, ugyanis Miklós kipontozódott, majd büntetőből és megúszásból szépítettek a budapestiek, később egyenlítettek is, míg a túloldalon sajnos nem volt velünk a kapufa.

Bicskei csavargólja rendkívül fontos volt, kicsit ki kellett zökkenteni a ritmusból az ellenfelet. Centerünk gyorsan újra villant, majd harmadszor is, de ekkor ellene ítéltek, így nem vettük át a vezetést. Tátrai góljával már igen, de ismét válaszolt riválisunk.

A nagyszünetben 9–9 állt az eredményjelzőn, de nem sokáig: Bicskei révén ismét vezettünk, és sajnáltuk, hogy Ráski lövésénél nem növeltük az előnyt, hiszen ismét a kapufán csattant a labda. Ami nem jött össze csapatkapitányunknak akcióból, egy perccel később összejött büntetőből, ezzel 11–9-re vezettünk. Ezután is jól védekeztünk, majd emberfórba kerültünk, ekkor időt is kértünk. A taktikai értekezlet megtette hatását, Tátrai tovább növelte a különbséget (12–9).

Végre velünk volt a kapufa: Ármai lövése után a labda a képzeletbeli gólvonal mögé pattant a felső lécről, a védekezésünk pedig hibátlan maradt a harmadik negyedben, így 13–9-es előnnyel vártuk az utolsó eldöntő negyedet.

Hiába szépített gyorsan a III. Kerületi TVE, Tátrai eredményes volt fórból, majd Ármai révén már 15–10 volt nekünk! Óriási meccsünk volt, a lányok ekkoriban már örömjátékot mutattak be, és a szerencse is velünk volt, de meg is dolgoztunk érte. Végül 17–14-re nyertünk, és szólhatott vastaps, és a rigmus: szép volt, csajok!

Szeged SZTE–III. Kerületi TVE 17–14 (4–2, 5–7, 4–0, 4–5)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 5. forduló. Mórahalom, Móradombi uszoda. Vezette: Pásztor, Fodor.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai 3, Ráski 2, Bicskei 4, Ármai 3, Botka 1. Csere: Hasznos 2, Regős 1, Korom, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
III. Kerületi TVE: Pápai – Crittenden 3, Kisteleki 4, Illés, Konda 2, Kudella 1, Pál. Csere: Dulics (kapus), Hajdú 2, Drávucz 2, Koppány, Tóth-Deme. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 11/3.
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/3.
Kipontozódott: Miklós, Ráski, ill. Pál.

Fotó: Blasius Photography – Horváth Balázs
Instagram | Facebook | Weboldal

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?