Rendkívül magabiztos sikereket aratunk a korosztályos bajnokságokban

A gyermek és serdülő bajnokságban induló korosztályos csapataink túl vannak az alsóházi középszakasz idei mérkőzésein, mind a nyolc találkozót megnyerték, méghozzá imponáló magabiztossággal.

Az első csoportküzdelmek még peches sorsolást hoztak utánpótlás együtteseinknek, így csak a helytállás volt a realitás, az alsóházi középszakaszban viszont bőven van lehetőség önbizalmat szerezni. Gyermek és serdülő csapatunk is a Fehérvár, a Kecskemét és a Csongrád ellen szerepel a “B” jelű kvartettben, négy-négy találkozón már túl is vannak a lányok. A szegedi mérleg hibátlan: nyolc sima győzelem, rengeteg szerzett és kevés kapott gól.

Korosztályos csapataink vezetőedzője, Lakó Gábor már a középszakasz előtt jelezte, hogy a bajnokság java majd ezekkel a mérkőzésekkel kezdődik, ekkor lehet majd előrelépni védekezésben és a cél nem más, mint a csoportgyőzelem, méghozzá mindkét bajnokságban.

– Úgy tűnik, hogy minden célunkat sikerül elérni, és nagyon fontos, hogy a lányok önbizalmat szereztek – kezdte a beszélgetést a tréner. – Remek gyakorlási lehetőség ez az időszak, tavasszal ugyanis már szorosabb derbik várnak majd ránk, akkor dől el minden. Ebből a szakaszból még van két meccsünk, és hiába aratunk sima sikereket, nem dőlünk hátra, egészen karácsonyig edzünk, hogy minél jobb állapotban legyünk a bajnokság legfontosabb szakaszára – árulta el Lakó Gábor.

A kemény munka nem csak a korosztályos bajnokságban hozza meg a gyümölcsét, hiszen több tehetségünk (Kucsera Lili, Hasznos Nóra, Pádár Boglárka) állandó tagja a felnőtt OB I-es keretnek , illetve rajtuk kívül több reménységünk is bemutatkozott az élvonalban.

– Varga Tamás vezetőedzővel az a célunk, hogy minél több korosztályos játékos előtt megnyissuk ezt az utat, hiszen az élvonalbeli szereplés óriási lehetőség és motiváció mindenkinek. Nem csak ez jelent nagy lépést számunkra, hanem az is, hogy tavasszal már a Tiszavirág Sportuszodában dolgozhatunk. Az új létesítmény javítja edzéslehetőségeinket és sokkal több gyereket tudunk fogadni, mint eddig. Új fejezet lesz ez tehát egyesületünk életében, így tavasszal toborzást is indítunk, hogy minél több szegedi fiatal kezdjen el vízilabdázni – nyilatkozta Lakó Gábor.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?