Izgalmas rangadón nyertünk!

A III. Kerületi TVE vendégeként 11–10-re nyertünk, az izgalmas rangadón aratott sikerrel a Magyar Kupa küzdelmeihez hasonlóan az Olimpiai Kupában is 7. helyen végeztünk.

Az Olimpiai Kupa 2021 elnevezésű sorozat rájátszásában először rendkívül sima győzelmet arattunk a Honvéd ellen, ma pedig jött az igazi erőpróba – amely egyben az OB I-es tavaszi szezon főpróbája is, hiszen addig már nincs tétmérkőzésünk –, a nagy rivális III. Kerületi TVE otthonában kellett bizonyítani. Az őszi OB I-es idényben Mórahalmon legyőztük a fővárosi alakulatot, igazán emlékezetes, sokáig rendkívül szoros derbin. Ma még több körömrágós pillanatot hozott ez a párosítás, hiszen az utolsó másodpercekig volt esélye ellenfelünknek a pontszerzésre.

A második negyedben léptünk meg a budapestiektől, majd az utolsó játékrészben idegtépő forgatókönyv következett: egymás után négyszer is minimálisra csökkentette a különbséget a hazai együttes, így újra és újra válaszolnunk kellett a szépítésre. Örömmel mondhatjuk, hogy ez háromszor is sikerült, majd az utolsó percekben tartottuk a 11–10-es eredményt.

Ezzel a sikerrel a pénteki Honvéd–III. Kerületi TVE mérkőzés eredményétől függetlenül a rájátszás Zöld csoportjának élén zárunk, így a Magyar Kupa után az Olimpiai Kupában is 7. helyen végzünk. Szép volt, lányok!

Varga Tamás: – Kemény edzésmunkából érkeztünk, ráadásul tegnap is volt meccsünk, ehhez képest kiválóan szerepeltek a lányok. Büszke vagyok mindenkire, hiszen végig remek hozzáállást mutattak tanítványaim. Korom Réka eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, kulcsfontosságú volt a formája a győzelemhez, remélem, hogy a későbbiekben többször is így játszik majd.

III. Kerületi TVE–Szeged SZTE 10–11 (1–1, 2–4, 3–3, 4–3)
Olimpiai Kupa, rájátszás, Zöld csoport, 2. forduló. Budapest, III. Kerületi TVE uszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Kollár, Donauer.
III. Kerületi TVE: Pápai – Pap 1, Koppány 4, Illés, Kudella 3, Pál 1, Tóth-Deme. Csere: Hajdú, Drávucz 1, Dulics. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Tátrai 1, Ráski, Bicskei 2, Ármai 1, Botka, Kurucz 3. Csere: Kucsera (kapus), Miklós, Regős, Korom 3, Hasznos 1, Pádár. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 5/2.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?