Vereséget szenvedtünk a tévés rangadón, de szerdán már lehet javítani

Óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy az M4 Sport+ élőben közvetítette a III. Kerületi TVE elleni idegenbeli OB I-es mérkőzésünket, de sajnos nem tudtuk a szezonban negyedszer is legyőzni fővárosi riválisunkat, a hazaiak 14–8-ra nyertek.

Miklós Réka remek napot fogott ki, ezt rögtön a találkozó elején egy gyönyörűen sarokra helyezett távoli lökettel bizonyította, nem sokkal később pedig újra villant, de a vendéglátók sem panaszkodhattak, szintén szép lövésekkel tartották a lépést, sőt: az első negyed utolsó előtti másodpercében 4–2-re alakították az állást.

Sajnos a második negyed első perceiben dőlt el a meccs, hiszen felzárkózás helyett nőtt a különbség. Sorban bejött minden a hazaiaknak: távolról, szélről és megúszásból is eredményesek voltak, így ötgólosra növelték előnyüket. Így még bosszantóbb volt, hogy a kapufa többször kibabrált velünk. Hiába javult ekkoriban a védekezésünk, az ötgólos hátrány megmaradt a félidőre.

Ekkor még reménykedtünk egy csodás felzárkózásban, de a szegedi jég nem akart megtörni, sokáig nem tudtunk betalálni, míg a túloldalon a rutinos Kisteleki Dórát képtelenség volt megállítani, lényegében ő jelentette a különbséget.

A mérkőzés közvetítése során Hajdú B. István is többször megjegyezte: Bicskei Réka hiába végez óriási munkát centerben, ha nem élünk a kiharcolt emberelőnyökkel. Márpedig ez történt, hiszen kilenc fórból egyet sem tudunk gólra váltani, ez mindenképp döntő tényezőnek bizonyult. Ezzel esély sem maradt a felzárkózásra, így végül 14–8-ra kikaptunk.

Fel a fejjel, lányok, szerdán már lehet javítani, hiszen a hétközi fordulóban megyei derbi lesz Szentesen.

Varga Tamás: – Fegyelmezetlenek voltunk védekezésben, nem segítettek annyit a mezőnyjátékosok a kapusoknak, mint máskor. Nem tudom, hogy miért, de most a régóta gyakorolt és alkalmazott támadási variációk sem mentek, mintha a csillagok állása ma nem nekünk kedvezett volna. Látszott, hogy igazolni kell még a szintlépéshez. Nincs okunk elkeseredni, hiszen egy ilyen fiatal kerettel óriási eredmény olyan megtiszteltetésben részesülni, hogy televíziós mérkőzésen szerepelhetünk egy ilyen jó csapat ellen.

III. Kerületi TVE–Szeged SZTE 14–8 (4–2, 5–2, 4–2, 1–2)
Női vízilabda OB I, 14. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Vogel, Csanádi.
III. Kerületi TVE: Pápai – Jancsó 2, Pap 2, Kisteleki 5, Illés, Vályi 1, Kudella 1. Csere: Dulics (kapus), Koppány 2, Tóth, Pál, Hajdú 1, Drávucz, Tóth-Deme. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 5, Tátrai, Ráski 1, Bicskei 1, Ármai 1, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Hasznos, Korom, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 9/0.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?