Minden eddiginél nagyobb a megyei derbi tétje!

A rájátszás törlése miatt nagy jelentősége lett a holnapi OB I-es megyei derbinek: szerdán 19 órától egy Szentes otthonában aratott sikerrel komoly lépést tennénk azért, hogy várhatóan a III. Kerületi TVE ellen játszhassunk majd az ötödik helyért.

Múlt héten óriási megtiszteltetés ért minket, hiszen tévés mérkőzésen szerepeltünk a III. Kerületi TVE otthonában. Sajnos kikaptunk, de lehet és kell is javítani, a következő összecsapás – szerdán 19 órától a Szentes otthonában – ugyanis még fontosabb lesz, nem csak a presztízs miatt. 

A megyei derbi jelentősége alaposan nőtt azzal, hogy a válogatott olimpiára jutása miatt törölték a rájátszást, az alapszakasz után rögtön helyosztókat rendeznek. Jelen állás szerint a Szeged SZTE és a III. Kerületi TVE párharcát rendeznék az ötödik pozícióért, ráadásul nálunk lenne a pályaelőny. Legalább hatodikként kell végezni az alapszakaszban, hogy játszhassunk az ötödik helyért, ezt pedig várhatóan a Szentes és az Eger elleni rangadók döntik majd el.

Az őszi hazai bajnokin rendkívül simán, 22–10-re nyertünk a Szentes ellen, de akkor megyei riválisunk foghíjas kerettel érkezett a járványhelyzet miatt. Most teljes kerettel felálló és motivált ellenfélre számíthatunk, így egy pillanatra sem bízhatjuk el magunkat!

Holnap tehát mindent bele kell adni, a Szentes ugyanis egy meccsel többet játszva négy ponttal kevesebbet szerzett nálunk, így egy Kurca-parti diadallal nagy lépést tennénk az álmunk valóra váltása felé. Ezt hangsúlyozta hagyományos beharangozó videónkban csapatkapitányunk, Ráski Lilla is.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?