Le a kalappal a lányok előtt, kiválóan helytálltak az UVSE ellen!

A Szeged SZTE remek játékkal helytállt az Euroliga négyes döntőjébe jutó UVSE ellen, Európa egyik legjobb csapata 19–11-re nyert OB I-es csapatunkkal szemben a Tiszavirág Sportuszodában.

Az UVSE az első két akciójából gólt szerzett, így azt hihettük, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese végig irányítani fogja a találkozót. Nem így lett, és ezért becsülettel megdolgoztunk: másfél perc alatt három találattal – sorrendben Miklós Réka, Ráski Lilla és Bicskei Réka volt eredményes – fordítottunk, és a második negyed közepéig a fővárosiaknak kellett futniuk az eredmény után.

Varga Tamás taktikája talán meg is lepte a lilákat, a Szeged SZTE játékosai pedig fegyelmezetten be is tartották az utasításokat, olykor pedig extra megoldásokat is bemutattak. Ráski és Miklós újabb szép góljaival továbbra is komoly tempót diktáltunk az Euroliga négyes döntőjébe jutó ellenféllel szemben, amit persze végig nem lehetett bírni, de amit az első két negyedben véghezvittek a szegediek, az előtt le a kalappal!

Sőt, ugyan a nagyszünet után még növelte a különbséget az UVSE, végül mi is 11 góllal zártunk, ráadásul húsz alatt tartottuk a klasszis ellenfelet. Mindezt úgy, hogy még 48 óra sem telt el a szerdai megyei derbi óta. Saját nevelésű ifjú reménységeink is bőven kaptak lehetőséget: Kucsera Lili két negyeden át védett, Hasznos Nóra magabiztosan értékesítette büntetőjét, Pádár Boglárka és Varga Nóra is ügyesen szállt be. Szép volt, lányok!

A mérkőzést Benczur Márton, Mácsai Eszter, Varga Tamás és Gyöngyösi Boglárka értékelte a sajtótájékoztatón.

Szeged SZTE–UVSE 11–19 (5–4, 1–4, 2–7, 3–4)
Női vízilabda OB I, 17. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Berki, Pásztor.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 4, Tátrai, Ráski 2, Bicskei 1, Ármai 1, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Pádár, Hasznos 1, Varga, Korom, Kurucz 2. Vezetőedző: Varga Tamás.
UVSE: Kakas – Ábel–Antal 1, Szűcs 1, Keszthelyi 4, Baksa, Faragó 3, Rybanska 4. Csere: Aubéli, Mácsai, Szegedi 3, Dávid, Peresztegi 2, Telek 1. Vezetőedző: Benczur Márton.
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 8/6.
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Ráski, ill. Dávid.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?