Az álmunk szertefoszlott, de megtettük mindent

Sajnos a Szeged SZTE 11–9-re kikapott az Egertől, így a női vízilabda OB I ötödik helyére már csak matematikai sansza maradt, a papírforma szerint a hetedik pozícióért játszhat majd a bajnokság végén, méghozzá pont a hevesi rivális ellen.

Egyetlen alkalommal, 1–0-nál vezettünk a mérkőzésen, Ráski Lilla első találata után viszont zsinórban négyszer volt eredményes az Eger az első negyedben. Innentől kezdve az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után. A négy gólig jutó Ármai Zita vezetésével és Tátrai Szonja remek lövéseivel tartottuk a lépést, két alkalommal is minimálisra csökkentettük a különbséget, de az egyenlítés sehogy sem akart összejönni.

Sokszor voltunk emberhátrányban a kemény csatát hozó találkozón, ami rendkívül fárasztó, de a Szeged SZTE játékosai egy pillanatra sem adták fel, még az utolsó percben is úgy támadtak, hogy az egyenlítés halvány reménye csillogott a szemük előtt. Mindent megtettek, de sajnos nem sikerült pontot szerezni.

Matematikai esélyünk még maradt ugyan, hogy az ötödik helyért játszhassunk, de a papírforma szerint ez szinte lehetetlen, hiszen április 10-én az alapszakasz utolsó fordulójában a Dunaújváros vendégei leszünk. Várhatóan a 7. helyért játszhatunk majd a bajnokság végén, méghozzá pont az Eger ellen.

A sajtótájékoztatón Szilágyi Péter, Varga Tamás, Czigány Dóra és Botka Zsófia értékelte a mérkőzést.

Szeged SZTE–Eger 9–11 (2–4, 3–3, 2–3, 2–1)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 15. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Csizmadia, Homonnai.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós, Tátrai 2, Ráski 2, Bicskei, Ármai 4, Botka. Csere: Korom 1, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Eger: Pintér – Menczinger 1, Hertzka 3, Katona 2, Czigány 1, Szmodics 1, Bódi 2. Csere: Podlovics (kapus), Molnár, Dobi 1, Gálicz, Szilágyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter
Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 7/2.
Kipontozódott: Szmodics, Bódi.
Kiállítás – cserével: Bicskei.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?