Helytálltunk a bajnokesélyes otthonában, jöhet az Eger elleni helyosztó

A női vízilabda OB I alapszakaszának utolsó fordulójában 11–4-es vereséget szenvedtünk a bajnoki döntőre készülő Dunaújváros vendégeként. Rögtön jön a helyosztó az Eger ellen, az egyik fél második győzelméig tartó párharc tétje a 7. hely.

Főpróbát tartott a Szeged SZTE, hiszen az olimpia miatt törölték a rájátszást, és az alapszakaszt követően rögtön a helyosztók következnek. Már azt is tudtuk az alapszakasz zárófordulója előtt, hogy a 7. helyért játszunk majd az Eger ellen, így a hevesi riválisra készültünk, ennek jegyében utaztunk Dunaújvárosba. 

A szegedi lányok mindent beleadtak, és persze gyakoroltak a bajnokság hajrájára. A harmadik negyed elején még Miklós Réka két góljával szépen helytállva kapaszkodtunk, de az 5–3-as állás után felpörögtek a hazaiak, és favorithoz méltó játékkal, simán begyűjtötték a három pontot. A Szeged SZTE részéről még Ráski Lilla és Ármai Zita volt egy-egy alkalommal eredményes, így 11–4-re győztek a hazaiak.

Az alapszakaszt a nyolcadik helyen zártuk, de mindössze öt pontra vagyunk az ötödik helytől. Korábban nagyobb volt a különbség a középmezőnyben, egyértelmű tehát az előrelépésünk. A csodás őszi eredményekkel mi is sokat tettünk azért, hogy szorosabb legyen a Szentessel, az Egerrel és a III. Kerületi TVE-vel kiegészülő kvartett versenyfutása.

A sajtótájékoztatón a Szeged SZTE részéről centerünk, Bicskei Réka és vezetőedzőnk, Varga Tamás is értékelte a mérkőzést.

Dunaújváros–Szeged SZTE 11–4 (2–1, 3–0, 3–2, 3–1)
Női vízilabda OB I, alapszakasz, 18. forduló. Dunaújváros, zártkapus mérkőzés. Vezette: Sándor, Madarasi.
Dunaújváros: Magyari – Szilágyi 1, Horváth, Mahieu 2, Brezovszki, Szellák 2, Huszti. Csere: Sajben, Gurisatti 3, Szabó, Garda 2, Pál 1, Mucsy. Vezetőedző: Mihók Attila.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai, Ráski 1, Bicskei, Ármai 1, Botka. Csere: Korom, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 7/0.
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2.
Kipontozódott: Szabó.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?