Óriásit küzdöttünk, de túl sok gólt kaptunk

A Szeged SZTE elvesztette az élvonal hetedik helyéért zajló csata első felvonását, OB I-es csapatunk 17–13-ra kapott ki az Eger otthonában. Alaposan megszorongattuk a riválist, köszönhetően a harmadik negyedben mutatott óriási feltámadásnak.

Jól indult a derbi, hiszen Miklós Réka vezetést szerzett, majd kivédekeztük az első emberhátrányt. Czigány Dóra az újabb egri akciónál már nem hibázott, majd Ráski Lilla találatára is válaszolt, végül pedig Menczinger Kata révén minimális előnnyel zárta az Eger az első negyedet.

A második negyed is remekül indult, hiszen Miklós Réka és Ráski Lilla újabb góljaival fordítottunk. Sajnos jött az újabb fordulat, Dobi Dorina villanásával és Czigány Dóra óriási kapásgóljával ismét a hazaiak kerültek előnybe.

Épp ezért nagyon sajnáltuk, hogy egy szegedi megúszás nem jött össze, a vendéglátók kapusa ugyanis remekül úszott ki, és megelőzte a lövést. Volt egy elkapkodott emberelőnyös akciónk is, és fordulás után már kettővel ment az Eger. Ráski Lilla még gyorsan reagált egy fórra a negyed végén, így a nagyszünetben 6–5-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Menczinger Kata és Czigány Dóra párosa a folytatásban is parádésan játszott, így meglépett a hevesi rivális, ekkoriban Kurucz Kata szélről lőtt góljai tartották bennünk a reményt. 11–7-nél már a legtöbben valószínűleg legyintettek, de a Szeged SZTE nem adta fel!

Két és fél perc alatt négygólos hátrányból egyenlítettt az óriási küzdő csapatunk! Ebben a pörgős időszakban Ráski Lilla ötméteresből, Bicskei Réka centerből, Tátrai Szonja pedig megúszásból volt eredményes, majd jött Ármai Zita távoli lökete, és ezzel egalizáltunk! Az eredmény tartásához fontos volt, hogy az utolsó percben Gyöngyösi Boglárka kétszer is nagyot védett emberhátrányban.

Két játékost lehetetlen volt tartani, a 4 góllal záró Menczinger Kata és a 8 találatig jutó Czigány Dóra révén az utolsó negyed elején is meglépett az Eger. A folytatásban hiába lőtt egy-egy óriási gólt Tátrai Szonja és Ráski Lilla – utóbbi játékosunk és csapatkapitányunk 5 találattal zárt –, már nem tudtunk újra felzárkózni, a végén az Eger felőrölte egyetlen cserével játszó csapatunkat.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc szerdán 12:30-kor folytatódik a szegedi Tiszavirág Sportuszodában.

A mérkőzés sajtótájékoztatóján a Szeged SZTE részéről vezetőedzőnk, Varga Tamás és játékosunk, Kurucz Kata nyilatkozott.

Eger–Szeged SZTE 17–13 (3–2, 3–3, 5–6, 6–2)
Női vízilabda OB I, rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés. Eger, Bitskey Aladár Uszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Ercse, Kevi.
Eger: Podlovics – Menczinger 4, Hertzka 1, Katona, Czigány 8, Szmodics 2, Bódi. Csere: Molnár, Dobi 2, Gálicz, Pogonyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 2, Tátrai 2, Ráski 5, Bicskei 1, Ármai 1, Botka. Csere: Kurucz 2. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 11/3.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.
Kipontozódott: Hertzka, Bódi.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?