Nyolcadik helyen végeztünk az OB I-ben

A Szeged SZTE nyolcadik lett a női vízilabda OB I-ben, miután az Eger elleni helyosztó párharc második, szegedi mérkőzésén is kikapott. A 10–7-es vereség ellenére le a kalappal a lányok előtt, hiszen szűk kerettel álltak helyt, a csodás őszi szezon után pedig sokáig még jobb pozícióra is volt esélyük.

Szép volt, lányok! – ez a dicséret mindenképp jár a Szeged SZTE élvonalbeli játékosainak. Sokszor csak egy-két cserével játszva a lányok végig helytálltak a bajnokságban, az őszi szezonban pedig nem akármilyen sorozatot produkáltak a Szentes, a III. Kerületi TVE, a Honvéd és a Tatabánya egymás utáni legyőzésével. Ahogy Varga Tamás akkoriban fogalmazott: “nagybetűs CSAPAT lett fantasztikus közösségünk”.

Az idény első fele után felcsillant a remény az ötödik helyre is, de végül a 7. pozícióért játszottunk az Eger ellen. A párharc első, idegenbeli találkozóján három negyeden át tartottuk magunkat, ahogy most is. Az utolsó játékrész előtt még 5–6 is állt az eredményjelzőn, de később a nagy tempót hozó mérkőzésen még kétgólos hátrányban sem tűnt esélytelennek az egyenlítés.

Sajnos ez nem jött össze, pedig a védekezés sokat javult az első találkozóhoz képest, a mérkőzés sajtótájékoztatóján is kiemelte Varga Tamás és Tátrai Szonja is, hogy Gyöngyösi Boglárka remekelt a szegedi kapuban. Sajnos helyzetkihasználás terén akadtak gondok, kimaradt egy ötméteres is, de a lányok mindent megtettek. Igazi csapatjáték volt, a hazai kezdőből minden mezőnyjátékos betalált.

A vége 10–7-es egri siker lett, így a hevesi rivális nyerte a párharcot, a Szeged SZTE pedig nyolcadik helyen végzett a női vízilabda OB I 2020/2021-es szezonjában.

Szeged SZTE–Eger 7–10 (1–2, 2–2, 3–4, 1–2)
Női vízilabda OB I, rájátszás a 7. helyért, 2. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, zártkapus mérkőzés. Vezette: Zelki, Csizmadia.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai 1, Ráski 2, Bicskei 1, Ármai 1, Botka 1. Csere: Pádár, Kurucz. Vezetőedző: Varga Tamás.
Eger: Kiss – Menczinger 2, Hertzka 2, Katona 1, Czigány 3, Szmodics 1, Bódi. Csere: Párkányi, Pásztor, Dobi 1, Gálicz, Horák, Pogonyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 11/2.
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 3/2.
Kipontozódott: Miklós, Botka, ill. Párkányi, Bódi.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az Eger javára.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?