Biztató sikereket arattunk a gyermek bajnokságban, már válogatottunk is van!

A Szegedi Női Vízilabda Egyesület utánpótlás csapatai is hajráznak a bajnokságokban, a gyermek korosztályban már véget is értek a küzdelmek. Az SZNVE 12. helyen zárt, és egy tanuló idénynek szánt időszakban is biztató győzelmeket ért el. A hab a tortán, hogy Báló Lili meghívót kapott az U15-ös válogatottba.

A gyermek bajnokság középszakaszának első felvonásáról már korábban is írtunk összefoglalót, hiszen kiváló győzelmi sorozattal indított az SZNVE, majd folytatta is remeklését. A második középszakaszt 7 győzelmüknek köszönhetően negyedik helyen zárták a szegedi lányok. Fontos megemlíteni, hogy ebben a periódusban ugyan megelőzött minket a két legnagyobb rivális, a Győr és az Eger, de mindkét csapatot legyőztük egy-egy alkalommal.

– Nagyon szép, a jövőre nézve biztató sikerek voltak ezek, ekkor már egy egészen jól küzdő, harapós csapatként játszottunk – nyilatkozta Lakó Gábor vezetőedző. – Egyéni teljesítményekben és csapatjátékban is sokat fejlődtek a lányok, egyre eredményesebb és kreatívabb játékot mutattak. Erről kell szólnia az utánpótlás bajnokságoknak, a fejlődés a legfontosabb, és ezen a téren nem panaszkodhatok, szép munkát végeztek a gyerekek – dicsérte tanítványait a mester.

A bajnokság végén a 11. helyért vívott párharcot az SZNVE, méghozzá a nagy rivális Egerrel. A hazai odavágó szegedi sikert hozott, a 11–7-es győzelem után bizakodva utaztak a lányok a hevesi visszavágóra. Sajnos ott nem fogtak ki jó napot, 17–7-re kikaptak.

– Egy elképesztően elszánt csapat várt ránk, az Eger nekünk esett, ami sokkolta a lányokat. A hazaiak agresszív és motivált játékkal zökkentett ki minket, a legeredményesebb játékosainktól el is maradtak a gólok. Minden csapatnál előfordul egy ilyen mélypont, ez nálunk pont az utolsó derbin jött el. Az eredmény miatt csalódottak voltunk, de mint mondtam, a gyerek bajnokságnak a fejlődésről, a tapasztalatszerzésről kell szólnia. Ez a lecke pedig nagyon hasznos lehet a későbbiekre nézve, ilyen mérkőzéseket is meg kell tapasztalni. Megfizettük a tanulópénzt, de profitálhatunk belőle – hangsúlyozta Lakó Gábor.

Az edző természetesen megemlítette a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat, de kiemelte: a csapat minden tagjára büszke.

– Báló Lili és Juhász Zina volt a két legfontosabb gólfelelős, Körffy Anna pedig rendkívül stabil teljesítményt nyújtott, ha pedig a legtöbbet fejlődő pólósokat kellene megneveznem, akkor Torma Bianka és kapusunk, Tóth Flóra játékára esne a választásom. Persze nem győzöm hangsúlyozni: a teljes csapat dicséretet érdemel, mert mindenki sokat fejlődött, csak az említettek esetében volt ez a leglátványosabb – jegyezte meg a tréner.

A szezon végére pedig jött a hab a tortán: Báló Lili meghívót kapott az U15-ös válogatottba.

– Fizikai adottságai mellett érett mentalitásának köszönheti ezt a lehetőséget. Rendszeres résztvevője az országos tehetséggondozó edzéseknek, góljai mellett hozzáállásával is bizonyított. Okos lányról van szó, akire büszkék lehetünk. Örülök a meghívójának, és remélem, hogy ilyen szorgalmasan dolgozik tovább! – reagált a hírre Lakó Gábor.

Visszatérve a szezonra: a 12. hely remek eredmény ahhoz képest, hogy sok játékosunknak ez volt az első bajnoki szezonja.

– Tanulóidény volt, így különösen értékesek a középszakaszban aratott szép győzelmek. A szezonra valamennyire rányomta a bélyegét, hogy három helyszínen is edzettünk a költözés miatt, ebben a korosztályban az állandóság hiánya különösen hátrányt jelent. Most már megszokjuk az új és gyönyörű Tiszavirág Sportuszodát, ráadásul sokan megszerezték az első szezon rutinját, így a következő szezon egy jóval stabilabb teljesítményt hozhat. Jobb körülmények között edzünk, mint korábban, ez hosszabb távon biztosan látszik majd az utánpótlás együttesek, majd a felnőtt csapat eredményein is – véli Lakó Gábor.

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?