Ötödik helyen végzett utánpótlásunk a Rüll Csaba Emléktornán

A Szegedi Női Vízilabda Egyesület serdülő csapata a tavalyi ezüstérmes debütálás után ismét részt vett az egri Rüll Csaba Emléktornán, ahol ezúttal ötödik helyen végeztek a lányok.

Izgatottak vagyunk, hiszen a szeptemberrel nemcsak az iskolakezdés jött el, hanem a meccsek ideje is – még ha csak egyelőre felkészülési találkozókról van is szó. Az első derbiket serdülő együttesünk vívta az új szezonban, Lakó Gábor tanítványai ezúttal is részt vettek a Rüll Csaba Emléktornán.

Az egri felkészülési viadalon a tavalyi debütáláson ezüstérmesek lettünk, ezúttal az ötödik helyet szereztük meg. A csoportkör sajnos nem a tervek szerint alakult, hiszen a a Polo SC-től 16–13-ra, az Eger “A” csapatától pedig 8–6-as kaptunk ki. Ezután jöhetett a házigazda “B” együttese elleni helyosztó, itt 19–5-ös győzelmet arattunk.

– Az első meccsen még nem rázódtunk az új szezonba, a második találkozó az újabb vereség ellenére is biztatóbb volt. Lett volna esély szebb eredményre, sajnos nem jött össze, de a torna tökéletesen szolgálta a célját, a felkészülés fontos állomása volt – kezdte értékelését Lakó Gábor, az SZNVE serdülő csapatának edzője.

A szakember elárulta: a torna végén nem utazott haza a szegedi csapat, az Eger ellen ugyanis még egy edzőmeccset vívtak a lányok.

– Hasznos hétvége volt, rámutatott a gyenge pontokra. Vezettünk is a csoportmeccseken, de a végjátékok nem sikerültek. A bajnokság kezdetéig van idő javítani ezen. Lehet még ebből jó szezon, hiszen a tornáig remek volt a felkészülési munka, megvannak az alapok – véli a tréner.

A serdülő bajnokság szeptember 19-én veszi kezdetét, addig még sokat dolgoznak a szegedi lányok. Az előző szezont 11. helyen zárták, most pedig előre szeretnének lépni.

– Reális célkitűzés a középmezőnybe várni a csapatot, így néhány pozíciót javítani szeretnénk a legutóbbi bajnoki eredményen – hangsúlyozta Lakó Gábor.

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?