Fejlődik az SZNVE Pólósuli: a lányok már bajnokságban is indulnak!

Az egyre népszerűbb SZNVE Pólósuli holnap új szintre lép, ugyanis a legfiatalabb lányok tétmérkőzéseken szerepelnek. A 2009/2010-es korosztály THG bajnokságát Szentesen kezdik Ráski Lilla tanítványai.

Februárban indult útjára az SZNVE Pólósuli, és egyre népszerűbb a sportágat kereső szegedi lányok körében. Nem véletlenül gyarapszik a létszám: a gyerekek kétszeres olimpiai bajnok vezetőedzőnk, Varga Tamás; OB I-es játékosaink (Bicskei Réka, Ráski Lilla, Miklós Réka) és rutinos úszóoktatóink (Kiss Boglárka, Farkas Kinga) irányításával tanulják a vízilabda alapjait.

Az említett trénerek közül mindenki izgatott a projekt sikere miatt, de Ráski Lilla most különösen, hiszen irányításával új szintre lép az SZNVE Pólósuli. Tanítványai, vagyis a 2009/2010-es korosztály játékosai  a tehetséggondozás miatt THG Bajnokság néven emlegetett sorozatban indulnak. Holnap lesz az első bevetés: szombaton Szentesen kezdjük a pontvadászatot, az Eger és a KSI ellen. A gyerek csapatból is beszállnak, így Miklós Réka tanítványai is lehetőséget kapnak a bizonyításra.

– Egerben három szezonon át a Baby Bajnokságban edzősködtem, de ott vegyes csapattal és rutinosabb játékosokkal indultunk, így ez a feladat új és izgalmas kihívás nekem is – kezdte a beszélgetést Ráski Lilla. – Nagyon várom az első meccseket, ahogy a gyerekek is. Nyilván izgulnak, de lelkesek is, az egyiküknek például az volt az első kérdése, amikor szóltunk a lehetőségről, hogy a meccseket közvetíti-e majd a tévé – árulta el mosolyogva a tréner.

Ebben a korosztályban kicsit mások a szabályok, például negyedenként nullázódnak a gólok, így a játékrészekben aratott részsikerekből áll össze a végeredmény. A gyerekeknek és az edzőnek is mély víz lesz a bajnokság, de OB I-es csapatunk kapitánya szerint remek lehetőség előtt állnak. 

– Sűrűbb az edzésprogram, több az információ, sok új dolgot tanulnak most a gyerekek, ez pedig a javukra válik. Arról nem is beszélve, hogy mecshelyzetben még gyorsabban javulhat a labdabiztosságuk – hangsúlyozta az edző.

Élvonalbeli együttesünk legrutinosabb játékosa nagyon élvezi a munkát, szakmai és emberi szempontból is azt kapta, amire vágyott.

– Imádok a lányokkal dolgozni. Mindenre figyelnek és remek társaságot alkotnak. Összetartó közösséggé kovácsolódtak, így öröm velük minden edzés – dicsérte tanítványait Ráski Lilla.

Továbbra is várjuk a sportág iránt érdeklődő 8-13 éves lányok jelentkezését! A tréningeket az új Tiszavirág Sportuszodában tartjuk. Jelentkezni Varga Tamás vezetőedzőnél és az egyesület központi e-mail címén lehet az alábbi elérhetőségeken:

+36 70 333 01 06
vargatamas1975@gmail.com
sznve@sznve.hu

Az SZNVE Pólósuli oldalán minden információt megtaláltok, kattintsatok ide!

Fotó: Szabó Luca
Facebook | Instagram

Ha a csapat híreiről mindig értesülni szeretnél, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?